ES TRAUEN 800Kg DE FEM EN LA 1a JORNADA DE LA NETEJA DEL RIU VACA

El Voluntariat Ambiental del Grup Muntanya Valldigna, va celebrar el passat dissabte 1 de setembre la primera jornada de la segona edició de la neteja del Riu Vaca, des del seu naixement “Els Brolls”, a Simat de la Valldigna, fins a la desembocadura a la mar, a Xeraco. En aquesta 1a jornada es va poder netejar des dels “Brolls” fins al cap del terme de Benifairó de la Valldigna, a prop de l'ECOPARC.

L'eixida va ser des de la porta del Monestir de Santa Maria de la Valldigna a les 8h. Abans d’enfilar-se cap als “Bolls” es va fer entrega d’una samarreta commemorativa a cada participant. A les 8:30h s’arribava a la zona d’inici “Els Brolls” on, Xavi Català, tècnic gestor de Medi Ambient i encarregat de la secció de voluntariat ambiental del Grup Muntanya Valldigna, va fer una xicoteta explicació de l’activitat a realitzar.

A les 8:45h començava la neteja del riu. Durant el trajecte fins a la zona de la Font Gran s'arreplegà diferent tipus de fem: llaunes, plàstics, paper, ferro, etc. A les 10:30h s’arribava a la Font Gran on els participants esmorzaren, en la zona recreativa a la vora del mateix riu. A les 11h va continuar la neteja del riu fins arribar al cap del terme de Benifairó de la Valldigna.

L’activitat finalitzava a les 13:45h. Es van poder traure del riu uns 800kg de fem durant tot el matí. És el segon any que s’ha realitzat el programa de voluntariat ambiental de la neteja del Riu Vaca, el qual ha tingut molt bona acollida i acceptació amb un total de 18 voluntaris, tots ells conscients i sensibilitzats amb la natura, vinguts de diferents indrets del País Valencià: Bocairent, Simat, Benifairó, Tavernes, Alzira...

La segona jornada de neteja del Riu Vaca es realitzarà el 22 de setembre on continuarem la neteja des de l'Assut fins a la desembocadura a la mar, ja en terme de Tavernes de la Valldigna i Xeraco. Aquesta segona jornada entrarà en la campanya de neteja de rius que realitza la Fundació LIMNE a tota la Comunitat Valenciana i a la que s'adhereixen altres comunitats de l'Estat Espanyol. L'objectiu és coordinar-nos a fi de traure el major fem possible abans que arriben les pluges torrencials de la tardor per evitar que aquest fem arribe a la mar.

Des del Grup Muntanya Valldigna, volem agrair la col·laboració dels ajuntaments de Simat, Benifairó i Tavernes de la Valldigna, així com també de les entitats i empreses com els Amics del Buscarró, Tenda d’Animals Exòtica, JYS’VINS, la Bastida Refugi-Alberg i BANKIA. I, com no, volem agrair especialment a tots els voluntaris i voluntàries el fet d’haver participat i ajudat a millorar el nostre territori.



Xavi Català,
Secció de Voluntariat Ambiental.
Grup Muntanya Valldigna.