RUTES ACCESSIBLES

RUTES ACCESSIBLES 
PER CAMINS I SENDERS PER A TOTS

Des del GMValldigna estem treballant ja  per aconseguir que les persones amb discapacitat puguen gaudir també dels paratges de la Valldigna, i amb eixe motiu intentarem dur a terme un ambiciós projecte  per que elles puguen recórrer també els senders de la nostra comarca. Ja hem començat anar algunes activitats que van fent-se, i anant formant als voluntaris en el correcte maneig i conducció de les cadires Joëlette, una cadira tot terreny dissenyada per al senderisme, aconseguir així un equip de voluntaris que puguen portar a les persones dis-capacitades pels paratges e indrets de la Valldigna.

També, a les persones amb discapacitat visual, que podran contar amb barres direccionals, per recórrer els senders de la comarca. En este cas, es podran fer un major quantitat de rutes, gracies a la barra direccional que va conduïda per dos persones. 


Amb este projecte volem contar  i que s’impliquen les administracions tant locals com atòmiques per a aconseguir el recolzament suficient  per portar avant el projecte. Com ha objectiu, contribuir a la consciencio i coneixement dels espais naturals de la Valldigna per a totes les persones.

- Ací teniu quatre rutes accesibles de la Comarca de la Valldigna.


1.- BARX, RUTA TURÍSTICA DE LA NEVERA I LES BASSES DE LA DROVA.


2.- LA RUTA DE L'AIGUA DE SIMAT DE LA VALLDIGNA
(RUTA DEL REG TRADICIONAL).

3.- RUTA DELS SENTITS DE TAVERNES DE LA VALLDIGNA (ALTERNATIVA).


- RUTA ACCESSIBLE ALTERNATIVA, amb cadires Joëlette, cadira tot terreny dissenyada per al senderisme i discapacitats visuals, amb barres direccionals.
http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=13560552


- Ruta adaptada per a discapacitats visual, amb cartells en sistema "breille".4.- PR@-CV 39
(SENDER ACCESSIBLE)
Tavernes de la Valldigna
PR@-CV 39
(SENDER ACCESSIBLE)
SENDA DE LA GRANATA i CAMÍ TRAVESSER DE TAVERNES A FAVARA

Recorregut: sender principal d’11,5 km.
Temps: 3 h 50 min.
Dificultat: mitjana.
Desnivell acumulat: 339 m.
Accessible per:
En tot el recorregut. Precaució del P 13 al P 3, baixada forta per escalons de formigó i dos ponts que es poden creuar per la part de baix.
Recomanable des del P 13 al P 7, passant pels P 12, P 11, P 10, P 9 i P 8; anada i tornada (12 km). A aquests llocs pot arribar un vehicle 4x4.

Descripció de l’itinerari:
L’eixida del sender comença al carrer del Doctor Gómez Ferrer (P 1), al costat del canal de defensa i tenint com a referencia d’eixida el PR-CV 40.
Creuem el pont; a l’esquerra hi ha l’entrada del Club de Tenis Valldigna; continuem a la dreta pel camí Travesser de Tavernes a Favara (asfaltat).
Al primer encreuament a l’esquerra, abans d’arribar a un magatzem, girem a la dreta fins a arribar al senyal del desviament P 2; ja per la muntanya, a pocs metres tenim un altre desviament (P 3), on seguim a l’esquerra per un sender ben marcat; a poc a poc anem guanyant altura, fins a arribar a l’encreuament del P 4.
Continuem a l’esquerra cap amunt fins a arribar al P 5; a l’esquerra trobem la D 1, però nosaltres continuem a la dreta per una senda ben marcada que recorre tot el vessant de la muntanya fins a arribar al P 6, des d’on seguirem cap a la dreta i baixarem per un barranquet amb un pendent pronunciat, fins a arribar al P 7, la font de la Granata.
Seguim a la dreta pel camí de la Granata; anem baixant cap als horts de tarongers; primer, el camí és de terra i desprès, de formigó i asfalt, fins a arribar al P 8: camí del Massalari.
Continuem a la dreta per este camí, ample i asfaltat, fins a arribar al P 9, on enfilem cap amunt pel camí Redó, on connectem amb el P 10, al camí del Mirador, i seguim cap amunt fins al P 11, on girem a l’esquerra pel camí del Racó de Joana, un bon camí de terra que ens du al P 7; passem pel costat d’un dipòsit d’aigua.
Un poc més avant tenim el P 8; seguim a la dreta baixant per un fort pendent amb uns escalons de formigó; passem per dos ponts que podem travessar per davall, fins a arribar al P 3.
Este tram fins a Tavernes de la Valldigna, ja l’hem fet al començament de l’excursió.Recorregut: Variant 1 – 4,2 km.
Temps: 1 h 20 min.
Dificultat: fàcil.
Desnivell acumulat: 180 m.
Accessible per:
El primer tram de començament del recorregut, del P 13 al P 14, els de cadira Jöelette i marxa nòrdica pel camí asfaltat fins a arribar a la zona recreativa de Sant Llorenç (P 14).

Descripció de l’itinerari:
Del P 13 baixem per una escala de formigó amb un fort pendent fins a arribar a la zona recreativa de Sant Llorenç; continuem a l’esquerra baixant pel camí del Racó Redó fins al P 15, el camí del Portitxol, des d’on girem a l’esquerra fins a arribar al P 16.
Creuem el pont de l’autopista i anem cap a la dreta travessant el pont de la CN 332, fins a la redona; la seguim en direcció a la zona recreativa de l’ullal Gran i l’ullal de les Penyetes (P 17). En esta zona hi ha senyalització amb cartells informatius de tot el conjunt dels ullals, amb una corda guia de tot el recorregut per a invidents; els cartells estan en sistema Braille. També hi ha la reconstrucció d’un hort tradicional de les diferents varietats de tarongers de la zona.
Continuem seguint les normes de circulació per a vianants que van per les carreteres fins a arribar al camí; continuem pel mateix lloc fins al P 16, a la dreta pel camí del Mirador, per un camí de terra que va pujant fins al P 18, des d’on, a la dreta i per una escala de formigó, arribem al Mirador de la Mediterrània.
Continuem pel camí fins al P 11, on connectem amb el sender principal, el PR-CV 39; seguim a l’esquerra fins al P 13, on començarem/acabarem l’excursió.


  
Recorregut: variant 2 – 0,4 km.
Temps: 10 min.
Dificultat: fàcil.
Desnivell: 60 m.
Accessible per:

Descripció de l’itinerari:
Esta variant 2, es un tram de sender que connecta del P 12 al P 4 del sender principal; és la que s’utilitza quan es deixa el vehicle a la zona recreativa de Sant Lorenç, per pujar a les Creus pel PR-CV 38.Recorregut: Derivació 1 – 0,2 km.
Temps: 10 min.
Dificultat: mitjana.
Desnivell: 70 m.
Accessible per:

Descripció de l’itinerari:
Cal caminar del P 5, de pujada, al P 19, i connectar amb el PR-CV 38 Senders de les Creus.

  

Recorregut: derivació 2 – 1 km.
Temps: 30 min
Dificultat: alta.
Desnivell: 180 m.
Accessible per:
  

Descripció de l’itinerari:
Del P 6 es puja per un sender molt aeri i empinat fins a arribar al P 20, on es connecta amb el PR-CV 38 Senders de les Creus; és una pujada molt exigent que en pocs metres arriba al pla de la Sangonera. El recomanem per a senderistes experimentats, ja que hi ha trams molt estrets; per als senderistes amb la barra direccional és perillosa, tant la pujada com la baixada.SENDERISME

MARXA NÒRDICA


SENDERISME ADAPTAT AMB BARRA DIRECCIONALSENDERISME ADAPTAT AMB CADIRA JÖELETTE


(Podeu demanar els Traks per a gps al correu del GMValldigna)