SENDERS QUATRETONDA

PLÀNOL DE SENDERS DE QUATRETONDA


 
 ____________________________________________________________

SL-CV39 SENDA DE L'ESCALÓ


Senda: SL-CV39
Comarca:  La Vall d’Albaida
Terme de: Quatretonda
Recorregut:  5.8 km
Temps:  1 h. 45’
Dificultat:  baixa
Cartografia: INSTITUT GEOGRÀFIC VALENCIÀ.
Desnivell:  Altura màxima 410 m. Altura mínima 270 m. Desnivell acumulat 315 m. 
Entitat responsable: Ajuntament de Quatretonda
Itineraris: (P23) Alberg refugi Casa de la Bastida  – (P1) encreuament camí de Quatretonda al Pla de Corrals i camí de Pinet – (P2) encreuament camí de Pinet Alt del Xim – (P3) encreuament camí de Pinet Senda de l’Escaló – (P4) el Cucó de la Petaca – (P5) Coveta de Mosquit – (P6) encreuament Senda de l’Escaló, camí dels Colls Blancs – (P7) encreuament – (P8) encreuament Camí de Quatretonda al Pla de Corrals (P9) encreuament camí del Pla de Corrals, camí dels Colls Blancs, Pla de Mora – (P11) encreuament camí de Quatretonda al Pla de Corrals, camí de la Falaguera – (P1) encreuament camí de Quatretonda al Pla Corrals, camí de Pinet – (23) Alberg refugi casa de la Bastida.
 DESCRIPCIÓ DE L’ITINERARI
La Senda de l’Escaló es troba a uns 6.5 Km de Quatretonda. Un bon lloc per començar l’excursió d’este sender és des de l’Alberg-refugi de la Casa de la Bastida. Si continuem un poc avant pel camí de Quatretonda al Pla de Corrals es trobarem en l’encreuament del camí de Pinet (P1) i a l’esquerra trobem el cartell de l’inici del sender.
Es enfilem cap amunt per una pista ben empinada que va guanyant altura  i  té trams asfaltats i de terra.  Arribem a l'encreuament (P2) i ens deixem a l’esquerra  l’Ombria del Xim. Continuem pel camí fins arribar a l’encreuament (P3) del camí i la Senda de l’Escaló on seguirem per la dreta . A poc metres i desviant-nos (P4) un poc de la senda tenim el Cucó de la Petaca, anomenat així per la gent perquè en agafar l’aigua havien de ficar una petaca per traure l’aigua.
Continuem per la senda on es trobem amb els pins més grossos de la Serra. Seguim cap avall i la senda ens du a la Coveta de Mosquit (P5), està a la dreta baixant un poc cap  al barranc. Continuem la nostra marxa i baixem fins creuar el barranc de Mosquit i arribem a l’encreuament del camí dels Colls Blancs (P6). Cap a la dreta remuntant una costereta, enfront del Buscarró i seguim baixant fins a l’encreuament (P7), que tant a la dreta com a l’esquerra ens du al camí de Quatretonda al Pla de Corral. Allí seguim el de la dreta i baixem pel costat de la Mina d’Arena pel Pla de Mora, fins arribar al camí (P9). Després seguim a la dreta pel camí passant pels encreuaments de la pista forestal del Camí de Pinet (P11), fins arribar al P1, on esta situat el panell informatiu del sender. Continuant el camí arribem en pocs minuts al Alberg-refugi de la casa de la Bastida, punt d’inici del nostre recorregut per la Senda homologada de l'Escaló PR-CV39.

*Podeu solicitar els tracks dels senders del Paratge Natural de la Serra de Quatretonda al correu del GMV,  grupmv@gmail.com