FINALITZA EL VOLUNTARIAT AMBIENTAL DE PREVENCIÓ D'INCENDIS FORESTALS DE 2012 A SIMAT SENSE REBRE LA SUBVENCIÓ DE LA GENERALITAT





Voluntaris 2012
Rafa Cabanilles, Regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Simat de la Valldigna, s'ha posat en contacte amb el Grup Muntanya Valldigna, entitat que coordina el voluntariat, per comunicar-nos la finalització del voluntariat d'estiu a Simat aquest dimecres 29 d'agost. En principi, aquest voluntariat estava programat realitzar-se els mesos de juliol i agost i allargar-se fins el 15 de setembre en espera de la subvenció de la Generalitat Valenciana. Degut a que en les dates que estem no s'ha rebut cap informació sobre les ajudes, des de l'Ajuntament s'ha decidit la finalització del mateix.

Els voluntaris han realitzat tasques de prevenció d’incendis forestals, control i neteja de paratges naturals, així com informar i controlar els horaris de cremes de restes de poda i matolls.

Aquest és el cinqué any consecutiu que es realitza el voluntariat ambiental a Simat, el qual ha tingut molt bona acollida i acceptació, amb un total de 15 voluntaris, tots ells conscients i sensibilitzats del gran risc d'incendi que existeix en les nostres muntanyes durant els mesos d'estiu. Cal recordar que aquest estiu s'han produït diversos incendis menors a la Valldigna, un a la zona del Rajolar on es va cremar un tram de barranc i 2 a la falda de la muntanya de Les Creus a Tavernes on voluntaris del Grup Muntanya Valldigna van participar en l'extinció.

Segons Xavi Català, responsable de la Secció de Voluntariat Ambiental del Grup Muntanya Valldigna i coordinador del voluntariat de Simat, malgrat els incendis menors que s'han produït durant aquest estiu a la Valldigna, s'ha realitzat una tasca molt important, la qual ha evitat mals majors. Cal agrair els voluntaris la inestimable tasca realitzada i animar a tota la gent de la Valldigna a participar l'any que ve.

Des del Grup Muntanya Valldigna denunciem la falta de sensibilitat de la Generalitat Valenciana respecte al medi, ja que s'han llevat molts recursos per a la prevenció d'incendis forestals, el que justifica l'allau d'incendis produïts a tot el País Valencià. Per altra part, anunciem que els voluntaris del GMV seguirem fent tasques de control i vigilància per la Valldigna. Cal recordar que setembre és un mes en el que es produeixen molts incendis en la nostra comarca.

Incendi Simat de la Valldigna 2010

Xavi Català,
Secció de Voluntariat Ambiental.
Grup Muntanya Valldigna.