EL GMVALLDIGNA INFORMA L'ESTAT DEL RIU VACA ABANS DE LA NETEJA D'AQUEST DISSABTE

Des de la Secció de Voluntariat Ambiental del GMValldigna s'ha estat revisant el tram que s'ha de netejar el pròxim dissabte 22 de setembre, des del Molí Vell del Pla fins l'Illeta del Tol•lo al terme municipal de Tavernes de la Valldigna. Recorde'm que el lloc d'encontre dels voluntaris és a la Casa de la Cultura de Tavernes a les 8 del matí.

Al llarg de tot el tram s'han detectat diversos taponaments de canyes des del Molí Vell del Pla fins a l'Assut a conseqüència d'haver-se tallat i no retirat de riu, el que ha provocat que en diferents llocs s'hagen produït taponaments on també podem trobar deixalles acumulades entre les canyes. Des de l'Assut fins l'Illeta del Tol•lo s'han detectat deixalles com rodes de cotxe, llaunes, marraixes, cartró, ferro, etc. que seran retirades pels voluntaris el pròxim dissabte quan es realitze la segona jornada de la II Edició de Neteja del Riu Vaca.

Entenem que les canyes que estan als marges del riu fan una bona funció respecte al sosteniment dels mateixos, però les canyes tallades i deixades al riu obstrueixen la lliure circulació de l'aigua i poden provocar el desbordament del mateix o la destrucció dels marges laterals del riu, com hem pogut veure al llarg del transcurs del riu on s'han detectat despreniments en alguns llocs.

Des del Grup Muntanya Valldigna demanem a l'administració de Tavernes de la Valldigna que es pose en contacte amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, entitat gestora del riu, per què retire les canyes que taponen el riu abans que arriben les pluges torrencials per a previndre la possibilitat de greuges.

  



VÍDEO DEL LA NETEJA DEL PRIMER TRAM