LA SECCIÓ D'ALTA MUNTANYA HA ASCENDIT AL PIC JAVALAMBRE

La Secció d'Alta Muntanya del Grup Muntanya Valldigna, ha ascendit al pic Javalambre de 2.020 m d'altitud.
El Javalambre amb els seus 2.020 m. és el sostre de la muntanya Turolense, l'ascensió comença des del Balneari de Camarena de la Serra per la pista fins a arribar al desviació del GR-10, que ens porta al refugi de Rabada i Navarro a 1.530 m., l'ascensió contínua per un senda coberta de neu i pujant per unes fortes pendents entre boscos de pins savines i ginebres.
Els muntanyencs de la Valldigna han realitzat l'ascensió en unes 7 hores per un terreny nevat, suportant baixes temperatures de -3º i un fort vent en la part mes alta de la cim, la tornada es realitza per la mateixa ruta de pujada fins a la població de Camarena de la Serra situada a 1.294 m.
El pic Javalambre és un massís muntanyós d'Aragó situat al sud de la província de Terol, dins de la comarca Gúdar-Javalambre. Constituïx una de les elevacions més importants del Sistema Ibèric. Servix de divisòria a les conques del Millars i Túria. Naixen ací quatre rius: Els rius de Camarena, Riodeva i Arcs aboquen les seues aigües al Túria, i el riu Albentosa al Millars. La Serra de Javalambre posseïx uns notables valors naturals i paisatgístics que no gaudeixen encara d'una adequada protecció, a pesar d'estar inclosa en la xarxa europea Natura 2000 i ser Lloc d'Interés Comunitari (LIC).



Santi Sánchez
Vocal Secció d’Alta Muntanya del GMV