EL VALLERO PACO SALES DEL GMVALLDIGNA TORNA DEL NEPAL.

El membre del GMValldigna, ha tornat del Nepal després d'estar durant vint-i-cinc dies recorrent la serralada de l'Himàlaia, el muntanyenc de la valldigna ha recorregut a peu mes de 300 km. i uns desnivells acumulats de mes 20.000 m,

Els recorreguts s'han desenvolupat per les mítiques valls del Langtang i Gosainkunda, uns dels mes bonics de tota la gran serralada de l'Himàlaia. El Trek comença en la població de Syabrubesi situada a les vores del riu Koso Bhote, el camí va guanyant altura entre boscos de roures i rododèndrons que passa en les parts altes, als boscos de bambú. A partir d'este punt ja comencem a notar l'altura, arribem al poble Xerpa de Kyanjing Gomba a 3.870 metres, el dia lliure ens serveix per a visitar i experimentar l'estil espiritual dels monjos budistes que data de l'any 1.300. L'endemà a les 5 del matí ascendim al Tserko Ri de 5.033 metres, des d'on podem contemplar de prop l'impressionant Langtang Lirung de 7.227 metres amb el seu impressionant glacera i l'imponent nevat de Ganesh Himal de 7.600 metres.

Passem a la Vall de Gosainkunda per multitud de llacs, este és un lloc sagrat, es creu que el Senyor Shiva va fer el llac sagrat amb el seu trident. Passem a través del pas de Laurebinavak de 4.609 metres, al fons podem veure la majestuosa silueta del Shisha Pangma de 8.027 m. Deixant l'alta muntanya per a baixar als pobles budistes com Take Gyang i Sermathang, 2.621 m., amb les seues impressionants terrasses d'arròs.

La tornada a Kàtmandu ens sorprèn per la gran quantitat de patrimoni històric existent a la ciutat, visitem: el Durban Square, Hanuman Dhoka, Barri del Thamel, Ciutat de Boudha etc, culminant l'expedició amb un vol en avioneta per a contemplar l'Everest, que amb els seus 8.848 m. és la muntanya mes alta del món.

El muntanyenc vol agrair als membres del GMValldigna, el suport que ha rebut i als companys de treball de l'ajuntament de Tavernes de la Valldigna, per la seua la col•laboració en tots els regals que ha portat, han fet feliços a nombrosos xiquets d'estos llunyans pobles Nepalesos.


Namaste i fins a la pròxima aventura..