El GMValldigna realitza la marxa popular a les Creus de Tavernes

Foto Luis Ferrando

El passat dimarts 1 de maig, el Grup Muntanya Valldigna va realitzar la tradicional marxa a les Creus de Tavernes de la Valldigna amb companys i companyes excursionistes.


Els participants van recórrer la tradicional ruta de les Creus, gaudint de les seues impressionants vistes i del ric patrimoni històric de la serra com la senda dels Amoladors, construcció realitzada amb pedra en sec, tècnica mil·lenària que antigament s'utilitzava per a salvar les fortes pendents de la muntanya per mitjà de la construcció de zig-zags. També, van poder visitar el Pla de la Sangonera, que inclús conserva restes de construccions del passat de l'agricultura de la muntanya. En la visita a les Creus, els membres del GMValldigna van explicar als muntanyencs la història de les Creus; les primeres van ser col·locades en agraïment a la finalització d'una epidèmia de còlera que es va patir a Tavernes i tota Espanya. Es van visitar les Fontetes de Cantus, on estan situades les recentment declarades per la Generalitat com a zona arqueològica, les Covetes de Mossèn Ricard, visita obligada, per a conèixer el patrimoni històric artístic de Tavernes de la Valldigna.

Els participants van gaudir d'un dia esplèndid, on van poder estar en contacte amb la natura, la cultura i la història del poble de Tavernes de la Valldigna, capital de la Comarca “La Valldigna”.

Des del GMValldigna volem donar a conèixer tot el nostre patrimoni històric-artístic i gaudir dels bells racons existents a la Valldigna.