RUTA PR-CV 50 EL TORO I BARRANC DE LES CASES

El proper dissabte, 28 de gener el Grup Muntanya Valldigna organitzat la primera ruta senderista programada en la Valldigna d'aquest any 2012. Es tracta de recórrer les dues sendes recuperades l'estiu passat en els treballs de millora dels incendis de setembre de 2010, coordinats pel Grup Muntanya Valldigna. Aquestes noves sendes ens ofereixen una nova visió de la Valldigna, amb noves perspectives de paisatge i nous coneixements de la història dels nostres avantpassats.

L'eixida serà a les 8:00h del matí des de la plaça de l'Ajuntament de Simat cap a la muntanya de l'Om on els participants s'enfilaran cap a la Creueta del Toro pel sender nou que ix a la dreta de la muntanya del Toro. Aquest sender ens dóna una visió paisagística de gran bellesa de tota la Valldigna i ens porta a l'encreuament amb la senda que puja des de la carretera del Pla de Corrals. Continuant la ruta arribem a la Creueta del Toro on s'esmorzarà. Després, seguirem cap al Pou de Pascualo i baixarem pel Barranc de la Falaguera fins arribar al Camping de la Falaguera on es farà una parada tècnica. Tot seguit, continuarem la marxa endinsant-nos pel Barranc de les Cases, antic Camí de Simat a Pinet, utilitzat per la gent de Simat per a treballar en la producció de calç i que, també, va servir de lloc de pas estratègic per a comercialitzar amb el gel de les neveres de Barx, entre altres coses. Aquest tram ens durà al Camí dels Brolls on es produeix el naixement del Riu Vaca que desemboca a la mar. Si seguim el camí arribarem a Simat on finalitza aquesta ruta de gran interés històrico-cultural i natural.

Des del Grup Muntanya Valldigna esperem que la gent gaudesca de la marxa i respecte la natura.Per a realitzar aquesta activitat amb el GMValldigna, cal tenir la targeta federativa o, previ avis, concertar una assegurança d'accidents que tramitaria l'organització (2 a 3 eur). També, podeu tramitar la vostra targeta federativa mitjançant el GMValldigna.

Salutacions, Xavi (685 633 185)
GRUP MUNTANYA VALLDIGNA
http://grupmv.blogspot.com / grupmv@gmail.com
http://refugialberglabastida.blogspot.com/