Volta i pujada al cim del Penyalba 772 m. (el cim de la Valldigna).


BARX - COVA DE LES MALLADETES - CIM DEL PENYALBA - LA DROVA - BARX
Sendes: PR-CV51, V-2,V-3, V-4, D-3, D-4 i D-5.
Comarca: La Valldigna
Termes de: SIMAT DE LA VALLDIGNA, BARX, XERESA
Recorregut: 12 km.
Temps: 3 H. 30'
Dificultat: Alta
Cartografia: Escala 1:10.000, FULL 770 (3-3 / 3-4 / 4-3 i 4-4), ESCALA 1/10.000 DE l'INSTITUT GEOGRÀFIC VALÈNCIA.
Desnivell: Simat de la Valldigna 45 m. / 325 m. en la població de Barx / 772 m. en la cim del Penyalba.
Entitat responsable: Mancomunitat de la Valldigna.
Itineraris: Simat de la Valldigna o Barx –Cova dels Malladetes- cim del Penyalba- la Drova – Barx o Simat de la Valldigna.
Plànol

DESCRIPCIÓ DE l'ITINERARI
Des de la població de Simat de la Valldigna i de les mateixes portes del Convent de La nostra Senyora de Valldigna, pels carrers del Convent i carrer del Brolls, continuant pel camí dels Brolls fins a la carretera CV-676, seguim uns 200 m per la carretera fins a un encreuament amb un camí de terra i ja per la senda del camí dels Burros passant pels Àrcades fins a arribar a la Font del Cirer, uns metres a la dreta arribem a una desviació, a l'esquerra, amb una xicoteta enfilada que trencada la senda original a causa dels obres d'ampliació de la carretera, prompte ens incorporem a la senda original, arribem l'encreuament, a la dreta Cova de les Malladetes, a la dreta la senda arribar a la població de Barx.

Des de Barx al parc situat a l'eixida de la població, direcció a Simat de la Valldigna esta ubicat el panell informatiu de tot el recorregut del PR-CV51 V-3, dons de Barx per carretera CV-675 (Barx-Simat de la Valligna), a l'altura d'una granja ix a la nostra dreta la senda PR-CV51. Seguint pel sender que va en direcció nord fins a arribar a l'un encreuament (P2), a l dreta connectem amb un camí asfaltat que va els Foies, si continuem arribarem en uns 10' a la Font del Cirer. Si seguim per la dreta PR-CV51 V-3 i per una forta pendent fins dalt a la Cova dels Mallaetes (P3), continuant per la part esquerra de la cova la senda ens porta fins a l'Alt dels Àligues (P4). Davant la nostra és pot veure la silueta del Plenyalba, nosaltres seguirem per la senda que recorre la cresta i contínua per la vessant del Penyalba fins a arribar un encreuament (P5), a l'esquerra baixem cap als Foies, continuant a la dreta arribem a l'encreuament (P6), a la dreta pugem a la Cima del del Pic del Penyalba de 772 m., anada i volta pel mateix tram de la senda. Continuant cap a l'esquerra la senda discorre per tota la cresta, en alguns trams discorre per zones molt àeries, passem per l'Alt de Drova i El Forat, que es una xicoteta coveta que passa d'una part a l'altra de la muntanya, continuat la nostra marxa fins a arribar a la pista forestal que va al pic Mondúber (P9). Continuem per la pista fins a arribar a la urbanització de la Drova, agafant a la nostra dreta per la C/. de l'A lacra, fins al final del carrer que passa a senda camí Vell de la Drova, seguirem fins a arribar a la població de Barx.