L’AJUNTAMENT DE BARX RESTAURA UN FORN DE CALÇ I SENDA DE LA CAVA DE LA FONT DEL RACÓ.

L’Ajuntament de Barx amb la col·laboració del Grup Muntanya Valldigna i el finançament de la Diputació de València, recuperen el Forn de Calç de la Drova i la Cava de la Font del Racó, dos infraestructures importants dins de la que es la recuperació del patrimoni municipal de Barx i la difusió turística del municipi i de la Valldigna.

Els forns de calç és una estructura cilíndrica, parcialment excavada en la vessant d’un terreny de la serra, prop on hi ha molta pedra calcària i llenya, dos materials necessaris per desenvolupar el procés per obtindre calç. Aquesta construcció està rematada per un robust mur de pedra enfangada amb argila. Té una porta estreta i alta com les parets.

En 1799, l'aigua la portaven  mitjançant una canalització de teula sobre  teula fins a la font que els monjos  del Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna van situar a la cantonada de l'actual  carrer  la Font, prop  de entrada  al recinte  tancat  dins del qual van construir menys  de 10 cases  per als primers  pobladors cristians  que van repoblar  Barx després de l'expulsió dels moriscs. L'actual plaça de la Constitució.

Des de GMValldigna agraïm l’esforç de l’Ajuntament de Barx, per apostar fort per promocionar turísticament el municipi, donant a conèixer la nostra historia i el ric Patrimoni Cultural i Mediambiental de la Valldigna.