VOLUNTARIAT AMBIENTAL DE 2021

Este dilluns dia 28 de juny el Voluntariat de GMValldigna, han estar fent un curs de formació a càrrec d’un tècnic forestal de la Conselleria, amb el fi poder començar el  dia 1 de setembre les tasques de Voluntariat Ambiental de prevenció d'incendis forestals, als termes de Tavernes i Benifairó de la Valldigna.

Principalment, les tasques que es realitzaran seran: control i vigilància dels paratges naturals, dels abocaments incontrolats i informar del control dels horaris de cremes de restes de poda i matolls.

Cal assenyalar que la legislació Forestal diu que a menys de 500 metres de les zones forestals, no es pot fer foc, a no ser que hi haja alguna autorització especial, com per exemple, els Plans Locals de Crema. Com també, recordar que quan estem en preemergència de nivells 2 i 3, està totalment prohibit qualsevol crema a no ser que aquesta estiga a més de 500 m del terreny forestal. Els rius i barrancs estan considerats zones forestals.

 Des de la Secció de Voluntariat Ambiental del Grup Muntanya Valldigna, informem i convidem a tots els Valldignencs a inscriure's com a voluntaris del GMValldigna, per participar en aquest Voluntariat Ambiental. Les inscripcions es poden fer al email: grupmv@gmail.com. Les tasques de vigilància s'allargaran fins al 30 de setembre. L'horari de vigilància serà des de les 10.00 hores fins a les 20.00 hores.