L'AJUNTAMENT DE LLUTXENT EDITA UN FULLET DEL SENDER PR-CV 434

L'Ajuntament de Llutxent amb la col·laboració del Grup Muntanya Valldigna, editat un fullet del sender homologat PR-CV 434 “El Surar, La Barraca de  Pedra i el Puig Agut de Llutxent”.
No fa molt de temps l'Ajuntament de Llutxent i l’entitat de la Valldigna, senyalitzaren el senders PR-CV 434, amb la finalitat de promoure i donar a conèixer els valors Paisatgístics Monumentals i històrics d’este municipi de la Valld d’Albaida.
El sender te un ramal principal que és circular amb eixida i arribada de la mateixa població, amb un recorregut aproximat de 18.5 Km. i un desnivell acumulat d’uns 550 metres, el temps que s’estima per a realitzar-ho és d’unes 5 hores i mitja per a un senderista normal.
També s’han inclòs en esta publicació les Variants i Derivacions pel qual el fan més atractiu i augmenta els recorreguts pel senderista, al mateix temps que ens endinsa per les sendes històriques de tot el Paratge Natural de la Serra de Llutxent, de les que calen destacar: la senda del Cap de l’Ase, Camí de la Mallaeta del Sapo, Senda de la LLoma de la Cova, Font del Rafal, Font de la Cava de l’Esbarzer, llocs paisatgístics com Els Miradors y Alt de la Lletrera, El Castell de Xio, el Surar, tots ells d’un gran valor turístic, històric i paisatgístic, ja que han segut el sustent dels nostres avantpassats durant moltes dècades. 

Des de l’ajuntament de Llutxent i el Grup Muntanya Valldigna, estem convençuts que aquest tipus de publicacions serveixen per donar un nou impuls al Turisme de la població i ajuden a aconseguir que molts excursionistes, turistes i visitants en general pugen gaudir i visitar els paratges d’aquesta localitat de la Vall d’Albaida, amb la garantia que ens donen les sendes homologades.