SE CELEBRA A SIMAT DE LA VALLDIGNA EL DIA DE LA MUNTANYA NETA DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Aquest cap de setmana passat s’ha celebrar a la població Valldignenca de Simat de la Valldigna,  el DIA DE LA MUNTANYA NETA DE LA CV, organitzat per la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana i el Grup Muntanya Valldigna, amb la col·laboració de la Mancomunitat de la Valldigna, l'Ajuntament de Simat de la Valldigna, el supermercat Dia, La Caixa de Simat de la Valldigna i Gofres Manneken-pis de la platja de Tavernes.

Més d'un centenar de persones d'entre els vint-i-un Grups Excursionistes vinguts de tots els racons del País Valencià, han participat en aquesta activitat, reivindicativa i de voluntariat, en favor de tindre les muntanyes netes i sense incendis. Els participants gaudiren de la història, cultura i natura de la comarca de la Valldigna, recorrent les seues sendes.

L’activitat tenia com a punt d’eixida i arribada el Mercat Municipal de Simat. Va començar a les 7.30h amb la recepció dels participants i el desdejuni, per a continuació començar la jornada de neteja pujant per la senda del Burros i baixant per la senda de l’Escudella.

Durant el recorregut els membres del GMValldigna, van informar als participants del patrimoni natural i històric que anaven trobant-se com: Els Brolls, la Ruta dels Forns de Calç, Les Arcades, la Font del Cirer, les Foies, la Font Nova, el Fraret, i les dos sendes que s'estaven recorrent, la senda dels Burros i la de l’Escudella, verdaderes obres d'enginyeria d’èpoques passades construïdes les dos amb la tècnica de la pedra en sec.

L'acte va finalitzar amb els parlaments del Vocal de Voluntariat del GMValldigna Xavi Català, el Vicepresident de la FEMECV Antonio Gónzalez, el President de la FEMECV Francisco Dura i l'Alcalde de Simat de la Valldigna Víctor Mansanet.


Des del GMValldigna volem agrair la participació de tota la gent en l'activitat, i en especial, la col·laboració dels voluntaris de l'entitat.