FINALITZA EL VOLUNTARIAT AMBIENTAL DE PREVENCIÓ D'INCENDIS FORESTALS DE 2014 A SIMAT DE LA VALLDIGNA.

El passat dissabte 30 d'agost de 2014 finalitzà el Voluntariat Ambiental de Prevenció d'Incendis Forestals a Simat. Els voluntaris han realitzat tasques de prevenció d’incendis forestals, control dels paratges naturals, control d'abocaments incontrolats de fem, així com informar i controlar els horaris de cremes de restes de poda i matolls.

Aquest és el setè any consecutiu que es realitza el voluntariat ambiental a Simat, el qual ha tingut molt bona acollida i acceptació, amb un total de 15 voluntaris, que han rebut un curs bàsic de formació de Prevenció d'Incendis Forestals, tots ells conscients i sensibilitzats del gran risc d'incendi que existeix en les nostres muntanyes durant els mesos d'estiu. Cal recordar que en aquesta zona es produeixen molts incendis, majoritàriament intencionats, durant aquestos mesos.

Segons Xavi Català, responsable de la Secció de Voluntariat Ambiental del Grup Muntanya Valldigna i coordinador del voluntariat de Simat, durant aquest estiu a Simat, s'han respectat de forma destacada les normes que apunta el Pla de Cremes Local, i tot açò, és gràcies als voluntaris que han aconseguit conscienciar a la gent, ja que any rere any han informat els veïns de Simat de les normes a seguir. No s'ha hagut d'avisar ningú d'apagar una crema de rostolls, s'ha respectat l'horari de cremes, etc. Cal agrair als voluntaris la inestimable tasca realitzada i als ciutadans el civisme que han mostrat. Aprofitem per animar a tota la gent de la Valldigna a participar en propers voluntariats.

Des del Grup Muntanya Valldigna valorem de nou la confiança que ha dipositat la corporació local de Simat en nosaltres. A més, anunciem que els voluntaris del GMV seguirem fent tasques de control i vigilància per la Valldigna fins finalitzar l'any. Cal recordar que setembre és un mes en el que es produeixen molts incendis en la nostra comarca.


Xavi Català,
Secció de Voluntariat Ambiental.

Grup Muntanya Valldigna.