S'INICIA EL VOLUNTARIAT AMBIENTAL A BENIFAIRÓ I TAVERNES DE LA VALLDIGNA

La Conselleria de Governació i Justícia ha resolt les ajudes destinades a la realització d’activitats de Voluntariat de Prevenció d’Incendis Forestals a la Comunitat Valenciana. Les poblacions de la Valldigna rebran 12.151’76 euros repartits de la següent manera: Ajuntament de Barx 4.050’02 €, Ajuntament de Benifairó de la Valldigna 2.025’86 €, Ajuntament de Simat de la Valldigna 2.363’22 i a Tavernes de la Valldigna, al Grup Muntanya Valldigna 3.712’66 €.

Com ja hem anat informant, el GMValldigna, ha col·laborat aquest estiu amb la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Simat de la Valldigna en coordinar el Voluntariat Ambiental de Prevenció d'Incendis Forestals al terme simater.

El dilluns passat començàrem les tasques de voluntariat als termes de Benifairó de la Valldigna i Tavernes de la Valldigna. Des de la Secció del Voluntariat Ambiental del Grup Muntanya Valldigna volem animar a tots els valldignencs a inscriure's i participar en aquest Voluntariat Ambiental, així, entre tots, aconseguirem una Vall més neta i sense incendis. El voluntariat estarà supervisat per membres del GMV, coneixedors de les zones i la durada estarà compresa entre el 9 de setembre i el 23 d’octubre, amb jornades de vigilància de matí i vesprada. L'horari de vigilància serà des de les 10.00 hores fins a les 20.00 hores.

Principalment, les tasques que es realitzaran seran el control i vigilància dels paratges naturals, dels camps agrícoles, dels abocaments incontrolats dels termes municipals, així com informar i controlar els horaris de cremes de restes de poda i matolls.

Des del Grup Muntanya Valldigna volem ressaltar la inestimable tasca que realitzen els Voluntaris en la prevenció d’incendis forestals i per a preservar les nostres muntanyes. A més, volem agrair que l'Ajuntament de Benifairó de la Valldigna ens haja confiat la coordinació del Voluntariat al seu terme municipal, i també, la col·laboració de les Regidories de Medi Ambient i Agricultura de l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna per dur endavant les tasques de voluntariat al terme Valler.

Xavier Català Verdú
Secció de Voluntariat Ambiental
GRUP MUNTANYA VALLDIGNA






Curs prevenció d'incendis a Simat de la Valldigna