EL GMVALLDIGNA DEMANA MES INVERSIONS EN LES SENDES COM FONT TURÍSTICA DE LA VALLDIGNA.


Recentment s’ha presentat en la localitat alacantina d’Alcoi la Guia de Senderisme de la Comunitat Valenciana. L’acte va contar amb la presència del Secretari Autonòmic de Turisme i Comerç, Daniel Marco, qui va destacar que la Guia de Senderisme anava a difondre’s a través de las noves tecnologies amb la finalitat d’atraure a més visitants a la nostra comunitat. La guia inclou 30 rutes, 10 per cada província. 



Es pot descarregar a: http://publicaciones.comunitatvalenciana.com/senderismo/

Entre aquestes rutes tan representatives podem trobar-ne una ben nostra, la de les Creus PR-CV38 situada a Tavernes de la Valldigna. Cal assenyalar que la ruta de les Creus és una de les més visitades durant tot l’any de tot el País Valencià. Aquest fet no és casual ja que la ruta combina totes les possibilitats que vol el senderista a l’hora d’elegir un itinerari: uns paisatges espectaculars, història i cultura d’un poble amb la senda empedrada dels Amoladors i un recorregut amb desnivells i distàncies sense molta dificultat que s’ajusten  a la majoria dels senderistes.
Malauradament, aquesta ruta presenta trams intransitables i la senyalització és molt deficient. Aquesta situació es repeteix a molts senders de la Valldigna que estan intransitables per no tindre cap tipus de manteniment. Moltes de les senyalitzacions indicatives de rutes i senders estan en mal estat ja siga pel temps, incendis o actes vandàlics.
La senyalització té com a objectiu d’una banda, senyalitzar uns camins o senders per afavorir el recorregut de les rutes i col·laborar a que els senderistes no caminen per fora de les mateixes, i en segon lloc, donar més importància a la nostra natura i el nostre entorn ecològic i els nostres paisatges com els principals valors del nostre territori, contribuint així a atraure visitants per afavorir el desenvolupament turístic i, per tant, econòmic de la Valldigna.
Cal recordar que els ajuntaments i la Mancomunitat de la Valldigna foren pioners al País Valencià, a l’hora d’incloure aquestes tasques de manteniment en les diferents obres que es realitzaven durant l’estiu amb personal aturat en els programes de subvencions. Malgrat la falta que fa i el mal estat d’alguns dels senders, aquest és el primer any que cap institució ha fet cap treball o inversió als senders de la Valldigna, després d’haver eixit les mateixes ajudes per als treballadors aturats .

Val a dir que, sols en la comunitat Europea, existeixen milers de senderistes que busquen este tipus d’activitats per passar les seues vacances i la Valldigna té una oferta de més de 300 km de senders de muntanya, mar, paisatges, cultura i història per oferir als turistes.  

 Esperem i demanem als ajuntaments i la Mancomunitat de la Valldigna que facen un esforç per treballar junts al conjunt de la Valldigna, amb el fi d’adequar els nostres senders als temps actuals.


Des del GMValldigna sempre defensarem el nostre territori i contribuirem dins de les nostres possibilitats al seu desenvolupament turístic .