I CURS DE BOLETS ORGANITZAT PEL GMValldigna A L'ALBERG DE LA BASTIDA

El Grup Muntanya Valldigna ha organitzat durant els dies 17 i 18 de novembre el I Curs de Bolets en el Refugi-alberg La Bastida.

El curs ha estat impartit per Isaac Garrido Benavent, biòleg especialitzat en micologia, i va començar el dissabte amb una introducció de la biologia dels fongs i espècies comestibles a la Serra de Quatretonda.

Durant tota la jornada es van explicar les característiques identificatives dels bolets: el esclata-sang de pi blanc, el fredolic, la morena, la llenega, el cama-sec, la pota de perdiu, etc., les espècies comestibles i rares, com també, la conservació i cuina. A més, els alumnes realitzaren dues eixides per a recol•lectar i identificar les diferents espècies explicades durant el dia. A les 19 hores finalitzava la primera jornada del curs. I a la nit, van poder degustar els bolets comestibles recollits al llarg de la jornada.

El diumenge es realitzà una xicoteta xerrada sobre els bolets tòxics, i després, es feia una excursió per a identificar diverses espècies. A les 14 hores es disposaven a dinar una paella amb bolets i contaven les vivències passades a l'alberg al llarg dels dos dies.

Els participants van poder gaudir de diferents àpats de la nostra cuina mediterrània i degustar diferents plats de bolets durant l'estància a l'alberg.

Finalment, es va fer entrega d'un diploma acreditatiu per a cada participant.





Xavi Català,
Grup Muntanya Valldigna.