Membres del Voluntariat Ambiental del Grup Muntanya Valldigna participen en l'extinció de l'incendi de les Creus a Tavernes de la Valldigna.

Voluntaris del Grup Muntanya Valldigna van participar aquest dijous passat en l'extinció dels incendis provocats en la falda de la muntanya de Les Creus de Tavernes de la Valldigna.


A les 9:15h el coordinador del Voluntariat Ambiental de Prevenció d'Incendis Forestals de Simat i membre del GMV, Xavi Català, va avisar la policia de Simat de dos cremes de rastolls al terme de Benifairó de la Valldigna que van ser apagades moments després. A les 21:35h es detecta un incendi en la muntanya de les Creus, a la zona del Cambro. En eixe moment un grup de voluntaris del Grup Muntanya Valldigna acudeixen a la zona en espera que arribaren els mitjans d'extinció d'incendis. En el lloc es troben veïns del poble, membres dels Grup Scout Valldigna, Protecció Civil i efectius de la Guardia Civil. A les 22:30h arriben els bombers i es disposen a treballar en l'extinció del foc que es troba en la partida de Cantalot, ajudats per la gent del poble, coneixedora de la zona. Es decideix tallar el pas del foc que es dirigia cap amunt de la Serra abans que arribara al Barranc de la Mina. I finalment, a les 00:30h l'incendi queda controlat. Cal destacar que a 300m de la zona afectada per l'incendi, a la mateixa vora del camí de dalt del Cambro es va tornar a pegar foc a la muntanya, però els mateixos veïns del poble van veure l'inici del foc, es van dirigir ràpidament al lloc i es va poder apagar en el moment.

Membres del Voluntariat Ambiental del Grup Muntanya Valldigna van estar vigilant la zona en una unitat mòbil i des d'un punt de vigilància estàtic fins a les 3 de la matinada. I, tal com estem fent al terme de Simat de la Valldigna. També significar que estarem vigilant durant tot l'estiu per intentar aconseguir que les muntanyes de la Valldigna no es cremen.

Des del Grup Muntanya Valldigna volem agrair als veïns que van acudir a la zona i a les entitats anteriorment citades, incloent els serveis d'extinció d'incendis, la seua aportació desinteressada per a sufocar els dos incendis.



Xavi Català,
Secció de Voluntariat Ambiental.
Grup Muntanya Valldigna.