EL REFUGI LA BASTIDA ESTA OBERT PEL GMVALLDIGNA

Des del GMValldigna volem informar que ja està obert de nou el refugi de la Bastida, esta instal•lació esta situada en plena Serra del Buixcarró, en el terme municipal de Quatretonda, la casa de la Bastida era una masia convertida en refugi i que ha sigut restaurat per l’ajuntament de Quatretonda, ens ha concedit la seua utilització després d'alguns anys d'estar tancada.

El refugi és d’ús compartit, com les altres instal•lacions existents en muntanya, posseïx cuina i habitacions amb 30 places en lliteres i matalafs complementaris. També posseïx dutxes i servicis, aula d’interpretació de la natura i pels seus voltants podem realitzar diverses excursions per sendes senyalitzades, com el PR-V172, les seues derivacions i variants, senda de l'Escaló, la senda dels Cossis, senda del Barranc dels Conills, senda del Vedat Requena, la Solana de l'Avenc, Senda de Pinet, entre altres recorreguts que s’acosten al Buixcarró, principal cim de les serres de Quatretonda.

La intenció del GMValldigna és de contribuir a la difusió turista les comarques de la Vall d'Albaida, la Costanera i la Valldigna, donant a conèixer el seu ric i variat patrimoni Històric, Paisatgístic, Ecològic i Monumental de les comarques, donada la situació del refugi privilegiada entre les tres. També oferim una instal•lació molt demandada per les persones que en l’actualitat realitzen esport d’aire lliure, senderisme, excursionisme, escalada, carreres x muntanya, espeleologia, bicicleta de muntanya i totes les activitats relaciones amb estos esports.

http://grupmv.blogspot.com/p/refugi-la-bastida.html