PR-CV 366, SENDER DE LA CORSA I SERRA DE REQUENA DE BARXETA

L’eixida és el punt P001, en el parc de Jaume I, on està instal•lat un plafó amb tota la informació del recorregut del PR-CV 366. Continuem per la plaça d’Espanya (al mig hi ha la font del Tossal), plaça de l’Alcalde Josep Lorente, girem a la dreta pel carrer Major, plaça de Vicent Zaudo, passem prop de la font natural dels Lleons, pel carrer de la Font, fins a eixir de la població (P002).
Seguim cap al sud per l’històric camí dels Censals (camí asfaltat), passem la primera intersecció de camins i en la segona troben la senyalització del P003. Seguim el camí i travessem el barranc d’Ordinyana, continuem pel camí dels Censals fins a l’encreuament del camí de la Font de la Parra al Pla de Corrals (P004). En el següent encreuament a l’esquerra tenim la V1, però seguim per la dreta per un camí de terra, el camí de la Corsa (P005), que transcorre entre horts de pruneres fins a l’encreuament (P006). Este punt és on el PR-CV 366 s’uneix amb si mateix. Seguim pel camí de la Corsa amunt cap a la serra, i passem algunes vegades per dins del barranc. El camí va a poc a poc guanyant altura cap a la serra de la Corsa fins a l’encreuament del P007, on confluïx a l’esquerra amb la pujada de la variant 1. Seguim per la pista avant fins al P008, on podem enllaçar a mà dreta amb la variant 2. Però hem de continuar per la pista que puja a l’esquerra, per a seguir la nostra marxa per la senda principal. En l’actualitat, la pista està intransitable per a vehicles i arriba a tindre a vegades forts desnivells. En el P009 connectem a l’esquerra amb la senda SL-39 de Quatretonda. Continuant avant per la pista, que és també part del SL-39, trobem a mà dreta la senda que puja a la serra de Requena (P010) amb un primer tram de fort desnivell, que després esdevé senda ben definida i va guanyant altura. Per la part alta passem per la Malladeta Verda de 497 m i el Xim de 468 m. Continuem el nostre recorregut per la senda fins al P011. A esquerra tenim la D2 que enllaça amb la senda PR-CV 172 de Quatretonda, però nosaltres seguim cap avant, passem pel coll dels Brugars fins a arribar a l’encreuament de l’alt de la Malladeta de 462 m. (P012). Hi ha camí d’anada i tornada al cim. Seguim per la senda avant, planejant, i a vegades hi ha xicotets desnivells fins al P013, de connexió amb el camí del Portitxol. Seguim a mà dreta per una pista ampla que passa prop d’una pedrera. Enfront, tenim el camí del Genovés. Seguim avant, anant ja pel camí del barranc de la Cova dels Serrans, i trobem el P014. Continuant la pista a la dreta tenim la variant 2, però tirem a mà esquerra per a eixir a un caminet que passa prop d’una casa assolada que ens porta per dins del barranc del Portitxol (P015). Continuem per dins del llit mateix fins a assolir l’encreuament P016, on ens desviarem a mà dreta cap a la falda de la muntanya de la Corsa. Seguim avant fins al P017, a mà dreta entre tarongers puja la derivació 1, que ens porta per una senda amb un fort pendent fins a la mateixa serra de la Corsa. Però nosaltres continuem des del P017 avant pel camí fins a arribar al P006.
Des del punt P006, que ja l’hem passat en la nostra eixida, continuem a l’esquerra i aplegarem a la població de Barxeta pel camí dels Censal, passant per mateixos llocs que a l’eixida.

V1
Des del P005 podem començar o acabar el nostre recorregut de la senda PR-CV 366. Però també podem fer un recorregut circular (la V1).
Del P005 seguim avant pel camí dels Censals (asfaltat), i arribem a l’encreuament (V1 01). Trenquem a l’esquerra fins a arribar a la font de la Pedrusca (V1 02). Continuem per dins del barranc de la Pedrusca fins a aplegar a l’encreuament V1 03; si seguirem avant per la senda aplegaríem a la connexió amb el SL-39 de Quatretonda (V1 04), però nosaltres trenquem cap a la dreta i fem cap al pou del Tio Ramonet l’Esquilador (V1 05). Cap a l’esquerra enllaça amb la senda principal PR-CV 366 (P007). Seguim cap a la dreta pel camí dels Censals, i anem al V1 01, i continuem fins al punt d’eixida P005.

V2
Esta variant va per tot el camí del barranc de la cova dels Serrans i transcorre entre la serra de la Corsa i la serra de Requena.
Des del P008, agafem la pista a mà dreta fins al V2 01. A la dreta temin la D1, però continuem pel camí fins a aplegar al P014, connexió amb la senda principal PR-CV 366.

D1
Del V2 01, a mà dreta ix una senda que ens du a l’encreuament D1 01. Per la dreta aplegarem fins a l’alt de la Corsa, de 435 m. Este recorregut és d’anada i tornada. Continuem per la senda, que puja i baixa, fins que amb un fort pendent enllacem amb el camí que passa entre uns horts de tarongers (P017), des d’on fem cap a l’encreuament amb la senda principal PR-CV 366.

D2
Del P011, a mà esquerra cap avall va la derivació D2, per una senda que enllaça amb el PR-CV 172 de Quatretonda.