PORRANT DE LA SANG O DIA DEL CLOT DE LA FONT

Este dimecres 11 de juliol de 2016, el  GMValldigna ha muntat una parada en el Porrat del Clot de la Font,  els assistents que s’han acost a este Paratge Natural han pogut gaudir d’un dels millors llocs que tenim ací a la Valldigna. Com ve sent habitual esta entitat Valldignenca ha habilitat una zona on hi havia informació sobre les principals rutes de senderisme de la Valldigna i de tot el conjunt de la comarca, també hem contat amb informació en fullets turístics dels pobles de la Vall d’Albaida, un d’ampla ampla i diversa oferta turística dels seus pobles de les seues tradicions, tot esta informació ha tingut molt bona acceptació per part de públic, que es va acostar per vore totes les ofertes turístiques .

La ruta de l’aigua de Simat de la Valldigna i la oferta turística de la població Valldignenca, també ha tingut el seu propi espai, ja que s’ha pogut contar amb la col·laboració de la Regidoria de Turisme de l’ajuntament de Simat de la Valldigna, que a donat la informació en fullets turístics i cartells publicitaris.

Este any com a novetat portaven informació sobre el tema d’accessibilitat, un nou projecte que des de GMValldigna volem donar impuls per aconseguir que les persones amb discapacitat puguen gaudir també dels paratges de la Valldigna, un ambiciós projecte  per que elles també s’ha costen i coneguen els senders de la nostra comarca. Des de el GMValldigna ja hem començat anar algunes activitats que van fent-se a tot el territori nacional, i anant formant als voluntaris en el correcte maneig i conducció de les cadires Joëlette, una cadira tot terreny dissenyada per al senderisme adaptat. També, a les persones amb discapacitat visual, podran contar amb barres direccionals, per recórrer els senders de la comarca. En este cas, es podran fer un major quantitat de rutes, gracies a la barra direccional que va conduïda per dos persones. Un projecte que necessitem contar  i que s’impliquen les administracions tant locals com atòmiques per a aconseguir el recolzament suficient  per portar avant el projecte.

La jornada al Paratge del Clot de la Font, va transcórrer amb una excel·lent participació ciutadana i molt bon  ambient festiu. També va actuar Urbàlia Rurana que fa més de dues dècades que conrea el seu estil particular de música popular i mediterrània.