FINALITZA EL VOLUNTARIAT AMBIENTAL EN LA VALLDIGNA

El passat 29 d'octubre finalitzà el Voluntariat Ambiental de Prevenció d'Incendis Forestals a Tavernes de la Valldigna, dut a terme pels voluntaris del Grup Muntanya Valldigna. Cal dir que enguany l'hem fet extensible a tota La Valldigna. A més de les ajudes concedides per la Conselleria de Governació i Justícia, el GMV ha comptat amb la col·laboració de la Regidoria d’Agricultura de l’ajuntament de Tavernes de la Valldigna i la Mancomunitat de la Valldigna.

Durant el voluntariat des del GMV hem informat de tots els incidents i anomalies que han detectat els voluntaris, a través de la Línia Verda, mitjà de comunicació que ha posat a la disposició l'ajuntament de Tavernes en la seua web per que els ciutadans i les entitats puguen denunciar o comunicar incidències en el medi natural al terme municipal. Cal destacar que moltes de les incidències que hem comunicat en aquest mitjà s'han solventat.

Les principals tasques dels voluntaris han sigut de prevenció d’incendis forestals, vigilància i control de paratges naturals i camps agrícoles, control d'abocaments incontrolats de fem, així com informar i controlar els horaris de cremes de restes de poda i matolls.

Des de la Secció de Voluntariat Ambiental del GMValldigna, veiem molt positiu que es continue fent el voluntariat ambiental a tota la Valldigna, no sols els mesos que hi ha més perill d'incendis, també el que resta d'any. Per la nostra part, farem el possible per continuar amb la vigilància de la Comarca.

Cal agrair als voluntaris l'inestimable tasca realitzada, i des d'esta secció, volem animar a tota la gent de la Valldigna a participar el proper any.

Finalment, volem agrair la col·laboració de la Mancomunitat de la Valldigna i la Regidoria d’Agricultura de l’ajuntament de Tavernes de la Valldigna per haver confiat amb nosaltres per dur endavant les tasques de coordinació del Voluntariat Ambiental.


El Grup Muntanya Valldigna és una entitat inscrita en Registre Autonòmic d’Associacions de la Comunitat Valenciana com Entitat de Voluntariat, entre els que es trobem el Voluntariat Social, Voluntariat Cultural, Voluntariat Ambiental i Voluntariat Esportiu.