EL GMVALLDIGNA AMB EL COL.LECTIU ULLAL DE SOLLANA HAN PARTICIPAT EN UNA ROMERIA AL LLAC DE L'ALBUFERA

La pedania valenciana del Palmar ha celebrat este dijous 4 d'agost la tradicional romeria del Santíssim Crist de la Salut per l'Albufera. En la marxa les embarcacions repletes de gent que han iniciat l'eixida des del Palmar van acompanyar a la comitiva pel llac.
A l'acte, van assistir persones d'altres localitats riberenques, com ara Pinedo, El Saler, Silla, Sollana, Catarroja i de València. Els participants van acompanyar en romeria tota la comitiva per l'albufera, acostant-se amb les seues pròpies barques o les llogaren per a l'ocasió. Membres del GMValldigna invitats per J. Vicent Ferrús president del Col.lectiu Ullal de Sollana, van participar en esta activitat que congrega a mes de 4.000 persones i unes 400 barques, l'activitat va finalitzar amb una visita guiada per tota l'albufera i un sopar en el mateix llac.
Esta festa data de 1974, quan la imatge pelegrina de la Mare de Déu dels Desemparats va visitar El Palmar i va ser traslladada per l'Albufera. Des de llavors són moltes persones que s'acosten a contemplar o a participar en esta celebració.