VOLUNTARIAT AMBIENTAL EN SIMAT DE LA VALLDIGNA


El Grup Muntanya Valldigna i la Mancomunitat de la Valldigna col•laboren amb l’ajuntament de Simat de la Valldigna en el Voluntariat Ambiental, que durant estes festes de pasqua, vigilaran les principals zones del terme simater.

La Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana, ha decretat l'estat de preemergència d'incendis. Durant els últims dies del més de març l’Ajuntament ha rebut circulars informatives remeses per la Direcció General de Gestió del Medi Natural i per la Conselleria de Governació en relació a la campanya de prevenció d’incendis forestals durant el període de Setmana Santa i Pasqua 2010. Per aquest motiu, la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Simat de la Valldigna conscient de la riquesa de l’entorn natural amb el que compta , així com la necessitat de preservar-lo, ha decidit que el voluntariat comence enguany en Pasqua, i no en estiu.

El Voluntariat Ambiental estarà coordinat per membres del GMV, coneixedors de la zona i la durada estarà compresa de l'1 al 12 d’abril, amb jornades de vigilància de matí i de vesprada.

Principalment, les tasques que es realitzaran seran, la de prevenció d’incendis i, la vigilància dels espais forestals de la muntanya del Toro, la zona de les Foies, Pla de Corrals, Mosaira, Pla de Portells, Malet, Font d'Agost, La Barrina, Brolls, La Pileta, El Reconet, La Font Tarda, etc. A més a més, l’activitat del voluntariat ambiental consistirà en el control i neteja de paratges naturals, així com informar i controlar que no es realitze cap tipus de abocaments en llocs no autoritzats, conscienciant a la ciutadania per respectar l’entorn i evitar males pràctiques.

Des de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Simat, ressalten la inestimable tasca que realitzen els Voluntaris, els quals dediquen part del seu temps lliure a realitzar aquests treballs de vigilància mediambiental i anima a tots els valldignencs a inscriure’s i participar en aquest Voluntariat Ambiental.

Totes les persones interessades en participar en el Voluntariat Ambiental de Prevenció d'Incendis dintre d'aquestes dates, poden acudir a la l'Ajuntament de Simat per a inscriure’s.