INICI DEL VOLUNTARIAT FORESTAL A TAVERNES i BENIFAIRÓ DE LA VALLDIGNA

Des del GMValldigna vos informem que l’1 d’agost comencem les tasques de Voluntariat Forestal de prevenció d'incendis forestals a Tavernes i Benifairó de la Valldigna. Estarem vigilant les muntanyes i els indrets més importants dels dos termes municipals.

Principalment, les tasques que es realitzaran seran: control i vigilància dels paratges naturals, dels abocaments incontrolats dels  termes municipals.

“Cal assenyalar que la legislació Forestal diu Del 15 de març al 15 d'octubre, no es pot fer foc en terreny forestal. Aquesta prohibició entra en vigor en un dels anys més complicats pels efectes de la sequera, una de les més intenses i extenses del darrer segle. La vegetació es troba en una situació límit de decaïment. La RESOLUCIÓ de 15 d'abril de 2024, del director general de Prevenció d'Incendis Forestals, per la qual es modifica el període de crema de marges de cultiu o d'eliminació de residus agrícoles o forestals mitjançant ús del foc, queden en suspès totes les accions o activitats arreplegades en els plans locals de cremes o en autoritzacions nominatives o declaracions responsables per a la crema de marges de cultiu o de residus agrícoles o forestals en terrenys forestals, en els confrontants o en la Zona d'influència Forestal i que contradiguen el que s'estableix en esta revolució”.

Des de la Secció de Voluntariat Ambiental del Grup Muntanya Valldigna, informem i convidem a tots els Valldignencs a inscriure's com a voluntaris del GMValldigna, per participar en aquest Voluntariat Ambiental. Les inscripcions es poden fer al email: grupmv@gmail.com. Les tasques de vigilància s'allargaran fins al 30 de setembre. L'horari de vigilància serà des de les 10.00 hores fins a les 20.00 hores.

 Vine i participa! El medi ambient és cosa de tots/es!