ÈXIT DE PARTICIPACIÓ EN LA V PUJADA AL BUSCARRÓ I CALÇOTADA.

Al voltant de 300 persones en la cinquena calçotada i pujada al Buscarró celebrada en la zona recreativa del Pla de Corrals de Simat.

El GMValldigna i l'Associació Amics del Buscarró de Quatretonda, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Simat i el Forn Pastisseria Anna, entre altres, han organitzat aquest dissabte 24 de març la V Pujada al Buscarró i Calçotada Popular on més de tres-centes persones van participar en una jornada senderista i gastronòmica, en la zona recreativa del Pla de Corrals a Simat.

A les 8:30 del matí començava l'activitat amb la recepció dels participants, degustació de coca dolça acompanyada de mistela de Quatretonda i herbero de Bocairent i inici de la pujada al Buscarró. Aquest any es van oferir dos rutes alternatives, una de 9 kilòmetres i l'altra de 13,5. En la primera es tractava de pujar al Buscarró discorrent per la pista forestal de Pinet fins a connectar amb la senda que accedeix directament fins al pic del Buscarró de 582 m, i després, baixar pel mateix lloc fins arribar a l'inici de la ruta. La segona marxa consistia en pujar pel mateix lloc fins al cim, i després, continuar ascendint al cim de les Foietes de 630 metres, on els excursionistes van poder gaudir d’unes excel·lents vistes panoràmiques de les comarques de la Valldigna i la Vall d’Albaida amb alguns del principals cims alacantins; el Benicadell, el Moncabrer, etc. Després, baixaven fins a la Cava de la Falaguera i continuaven pel camí de la Serra de Quatretonda fins a la zona recreativa del Pla de Corrals. A les 13 hores els participants arribaven al lloc d'eixida on els esperava una degustació de calçots amb salsa de romesco acompanyat d'una torrada de carn i embotit.

Els participants van poder gaudir d'un dia especial, amb un oratge esplèndid, on van poder estar en contacte amb la natura i degustar calçots, portats des de Tarragona, acompanyats de carn i embotit de Quatretonda.

Des de l'organització volem agrair la col·laboració de ajuntaments i entitats, i en especial dels participants, que es van comportar de forma exemplar.


Xavi Català, Grup Muntanya Valldigna.


ESTE DISSABTE DIA 24 AL PLA DE CORRALS V PUJADA AL BUSCARRÓ I CALÇOTADA.

El Grup Muntanya Valldigna i els Amics de Buscarró, organitzen este dissabte 24 la V pujada al Buscarró i una calçotada.
L’excursió esta oberta a tots els socis i simpatitzants del GMValldigna i dels Amics del Buscarró, la calçotada per motius de logística esta limitada i s’ha pogut arribar fins a 250 places que ja estan cobertes.


Les dos entitats estan molt il·lusionades en l’organització d'este acte, ja que s’han sobrepassat les perspectives, gràcies a la bona acceptació que tenien previstes les dos entitats. Destaquem la bona predisposició de totes les persones vinculades amb els dos Clubs i el víncul que ha nascut entre les comarques de la Vall d’Albaida i la Valldigna, alhora que ressaltem que este tipus d’activitats combinant la gastronomia i l’activitat excursionista contribueixen a la difusió del ric patrimoni cultural i mediambiental de les dos comarques.

23, 24 i 25 Campament Territorial de València

Organitza: CXM València.

Col·laboren: Ajuntament de Castielfabib i Club Alpí El Racó.


Castielfabib, amb els seus més de 106 Km2 és el municipi més extens dels que conformen el Racó d'Ademuz. Un paisatge agrest amb muntanyes que van des dels 730 metres en la convergència del terme amb Torrebaja, fins als 1560 de la Creu dels Tres Regnes en què els rius Ebrón i Túria han excavat solcs i veges aprofitats tradicionalment per l'agricultura.










VÍDEO DE LA REPARACIÓ DE SENDERS EN SIMAT DE LA VALLDIGNA

Vídeo de les actuacions realitzades pel GMValldigna en la recuperació de les sendes de Simat de la Valldigna. Estes rutes tenen un gran interés mediambiental i son de gran rellevància històrica en la conservació del nostre patrimoni.


Desitgem que contribuïsca a seguir amb els treballs per part de les administracions, amb el fi de contribuir a la recuperació del nostre territori.




Vídeo reparacio senders Simat de la Valldigna

CIRCULAR (SIMAT – TORO – BARRANC DE LES CASES - SIMAT)

El GMValldigna realitza amb èxit la ruta circular (Simat – Toro – Barranc de les Cases - Simat)

El passat dissabte, 10 de març el Grup Muntanya Valldigna amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Simat, va realitzar una volta circular: Simat – Toro – Barranc de les Cases – Simat. Es tractava de recórrer les sendes noves recuperades; la senda del Barranc de les Cases (2010-2011), i la resta de sendes recuperades l'estiu passat en els treballs de millora dels incendis de setembre de 2010, coordinats pel Grup Muntanya Valldigna.


Aquestes noves sendes ens ofereixen una nova visió de la Valldigna, amb noves perspectives de paisatge i nous coneixements de la història dels nostres avantpassats.

A les 8:00h del matí començava l'excursió programada des de la plaça de l'Ajuntament de Simat
cap a la muntanya de l'Om on els participants s'enfilaven cap a la Creueta del Toro pel sender nou que ix a la dreta de la muntanya del Toro. Aquest sender ens dóna una visió paisatgística de gran bellesa de tota la Valldigna i ens porta a l'encreuament amb la senda que puja des de la carretera del Pla de Corrals. Una vegada arribaren a l'encreuament continuaren la ruta i arribaren a la Creueta del Toro on s'esmorzà. Després, seguiren cap al Pou de Pasqualo i baixaren pel Barranc de la Falaguera fins arribar al Càmping de la Falaguera. Tot seguit, continuaren la marxa endinsant-se pel Barranc de les Cases, antic Camí de Simat a Pinet, utilitzat per la gent de Simat per a treballar en la producció de calç i que, també, va servir de lloc de pas estratègic per a comercialitzar amb el gel de les neveres de Barx, entre altres coses. A l'altura del primer forn de calç es desviaren cap a la Cova Patricio creuant el Barranc Fondo i seguiren per la falda del Toro amb vistes impressionants de Simat i el Monestir de Santa Maria de la Valldigna. I finalment, arribaven al punt de partida, la muntanya de l'Om.

Els participants van gaudir d'un dia especial, amb un oratge esplèndid, on van poder estar en contacte amb la natura, la cultura i la història del present i del passat de la Comarca “La Valldigna” i dels actes festius del Dia de la Valldigna.

Des del Grup Muntanya Valldigna volem fer extensible la nostra satisfacció per haver recuperat aquests senders, de gran rellevància històrica de la Valldigna. I, també, felicitar als nostres socis i col·laboradors per la feina feta: senyalització, coordinació, neteja de sendes, etc.


Xavier Català i Verdú.
Grup Muntanya Valldigna.






L'ERMITA DE SANT LLORENÇ DEL RACÓ JOANA SEGUEIX SENSE LA SEUA CAMPANETA

Hi fa alguns mesos des de GMValldigna, diguérem que passava amb la campaneta de l'ermita de Sant Llorenç, han passat alguns mesos i segueix sense la seua campaneta. Estava situada en la seua espadanya, segons tenim antes pels escrits que hi han la campaneta tènia inscrita una data de 1913, segurament l'any del seu forjat (l’any que ve avera fet 100 anys). Davall d’on estava la campaneta hi ha un rellotge de sol de taulellets ceràmics amb la llegenda 'Sol Lucit Omnibus'. També esta la porta que és recta, emplanxada, i a ella s’accedeix per tres escalons. Sobre l'entrada hi ha un cridaner panell ceràmic amb la imatge del Sant Llorenç.
Segons pareix la campaneta va ser robada durant l'estiu de 2010; al porrat d'eixe any ja no va sonar durant la processó i en els actes de la celebració del porrat de Sant Llorenç. Esta tradicional festa esta molt arrelada a Tavernes de la Valldigna que es celebra el dia 10 d'agost, és una tradició el pujar a l'ermita on es fa una missa al Sant i una processó pels voltants, ja a la vesprada es celebra el tradicional porrat.
Molt ens temem que per enguany si no es remeia a temps, no tindrem campaneta el dia del Porrat de Sant Llorenç un dia on els veïns de Tavernes de la Valldigna, acudeixen massivament a esta festa tan tradicional i antiga.
Cal recordar que esta ermita ha vingut a substituir a la que va haver de ser derrocada fa anys al passar sobre ella l'Autopista del Mediterrani, i que al seu torn s'havia erigit en l’any 1903 a l'abandonar-se l'ermita "vella" de Sant Llorenç de l'Alcudiola, en l’actualitat en restauració.



II PROVA DEL CAMPIONAT DE CURSES PER MUNTANYA DE LA FEMECV

SECCIÓ DE MUNTANYA-ATLETISME LA VALLDIGNA

Este diumenge 4 març la Secció de Muntanya-Atletisme la Valldigna de curses per muntanya, han participat en la III Prova del Campionat de curses per Muntanya de la Comunitat Valenciana (FEMECV).

La prova s’ha celebrat en la localitat alacantina de Callosa del Segura, ha passat per la serra de Callosa, Cox i Redován. La cursa ha tingut tot el que ha de tindre una cursa de muntanya d'esta duresa, grans pujades, fortes baixades, crestes, barrancs, sendes i camins, sobre un circuit de 22 Km. i un desnivell de 1.650 metres.

Han participat:

XAVIER NEGRE REIG, lloc 4, temps de 1:22:20, Junior.
GABRIEL RODRíGUEZ RODRíGUEZ, lloc 6, temps de 1:41:45, Junior.
JORGE GALVEZ ROMAN, lloc 85, temps de 3:32:50, Absoluta.
LUIS PASTOR LAPARRA, lloc 93, temps de 3:38:58, Absoluta.
JESUS PALOMARES GOMEZ, lloc 29, temps de 3:44:46, Veterano.