L’EQUIP DE CARRERES DE GMVALLDIGNA PARTICIPA EN CURSA X DE MUNTANYA SERRA DE XIVA


Dos membres de l'equip de carreres per muntanya Mancomunitat de la Valldigna del GMValldigna, Ximo Escrihuela Bosch i Emilio González Muñoz, participen en la I Cursa X de Muntanya Serra de Xiva. Esta i edició s'ha celebrat este diumenge 12 desembre. Enguany amb la intenció de donar a conèixer els valors paisatgístics i hídrics de la Serra i de l'acabat de crear el Paratge Natural Municipal de la Serra de Xiva.

Organitzada per la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Xiva i amb la col•laboració del Club Atletisme Marjana, s'ha realitzat una prova amb unes característiques que compleix amb els paràmetres dels Ultres més exigents del nostre país, on es requereix una bona forma física a causa de la distància i el desnivell acumulat.

Les característiques de la carrera són les següents: sobre una distància de 64 Quilòmetres, acumulem un desnivell de +3.000 i -3.000. Quant al tipus de sòl que s'ha recorregut 4 Km. d'asfalt (6.5%), 33 Km. de camí (51.5%) i 27 Km. de senda (42% del total de la prova). L'eixida des de l'Ajuntament, situat en la cota 270m per arribar la cota màxima en el Alto Yerbas 1023m, en el kilòmetre 35.

La cursa ha recorregut els bells paratges de la Serra de Xiva, composta per un entramat de barrancs i cordons muntanyosos que s'alternen consecutivament, s'han instal•lat llums roges de suport en el tram nocturn: Km1'5-Km10, així com s'ha donat informació de distància cada 5 km.