ELS MEMBRES DEL VOLUNTARIAT AMBIENTAL DEL GMVALLDIGNA REPAREN EL POUET DEL TIO PASQUALO, A LA SERRA DEL TORO A SIMAT DE LA VALLDIGNA.

      El membres del Voluntariat Ambiental de GMValldigna, reparen el Pouet del Tio Pasqualo situat a la Serra del Toro, este element tan simbòlic d’esta Serra ha servit durant dècades quant les temperatures elevades de l’estiu per a veure tant les persones com els animals quant conreaven per les muntanyes i han fet de l’aigua un bé molt preuat al llarg de tota la nostra història. Aquesta escassesa va obligar als nostres avantpassats a crear enginys per captar l’aigua subterrània, però també a emmagatzemar l’aigua de pluja. El Pouet esta construït amb la tècnica mil·lenària de la pedra en sec i estava tot cobert per evitar l’evaporació i que l’aigua es fera de mal be.

       Amb esta intervenció els Voluntaris assenyalen que li donarà un valor mes a tot el conjunt del recent senyalitzat sender del Toro (PR-CV 50), afegint un elements mes digne de ser visitat ja que es un element d’èpoques passades molt valorats pels excursionistes. També cal afegir altres elements que podem gaudir en esta ruta senderista, com son el gran numere de forns de calçs que hi han, i, que recentment s’ha recuperat un d’ells i que te molt bona acceptació pels senderistes i turistes, que el visiten molt assíduament, estem convençut que va a ser un nou referent en la Valldigna, així com un atractiu més pels muntanyencs.

També hi ha que tindre en conte que en l’actualitat el sender del Toro (PR-CV 50), es un sender homologat per la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana, que es dona la garantia que ens donen les Sendes Homologades, del Grup Muntanya Valldigna estem convençuts que estes intervencions ajudaran a aconseguir que molts muntanyencs, excursionistes i turistes, pugen visitar els paratges de Simat de la Valldigna, gaudint de la seua historia i dels seus paisatges.