ACTIVITATS SENDERISME CAP DE SETMANA

SETEMBRE
DIA 27.- SENDERISME PARATGE NATURAL MUNICIPAL DE LA SERRA QUATRETONDA, ALT DE LES FOIETES. Eixida a les 8.00 hores de la zona recreativa de l’Escoleta, al Pla de Corrals.
Itinerari.- Zona Recreativa del Pla de Corrals – Pista Forestal Pinet- Alt de les Foietes 630 m. - esmorzar pel camí – Font de la Falaguera – Barranc de l’Aigua – Pista Forestal de Quatretonda al Pla de Corrals – Refugi la Bastida (OPCIONAL DINAR PAELLA) – Tornada a la zona recreativa del Pla de Corrals per la pista.
Distància .- 15.9 Km.
Dificultat.- Mitjana.
L’activitat compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Quatretonda

Secció que organitza.- Voluntariat Esportiu (Registre Autonòmic d’Associacions nº CV 04-049972-V).

FOTOS DE L'ACTIVITAT PASSADA






IV EDICIÓ DE LA NETEJA DEL RIU VACA 4 D'OCTUBRE

PROGRAMACIÓ:
· 08:00h. Concentració: a Simat de la Valldigna, al Monestir de Valldigna; i a Tavernes de la Valldigna, al Pont de l’Assut del Camí del Pla.
· 08:15h. Inici de la neteja del Riu Vaca.
· 10:00h. Esmorzar.
· 10:30h. Continuació de l'activitat.
· 13:30h. Finalització de l’activitat.
·  
OBSERVACIONS:
· Cada participant es portarà l’esmorzar.
· Es donaran samarretes il·lustrades amb el motiu del dia de la neteja del Riu Vaca a tots els participants.
· Pot assistir-hi qualsevol ciutadà del món amb consciència mediambiental.
· Hi haurà servei de vehicle per portar els participants.
· Cal portar calçat adequat, botes de muntanya o d’aigua, si en teniu.
Per favor, confirmeu-nos la vostra assistència al telèfon: 685633185 o al mail: grupmv@gmail.com.





FINALITZA EL VOLUNTARIAT AMBIENTAL DE PREVENCIÓ D'INCENDIS FORESTALS DE 2014 A SIMAT DE LA VALLDIGNA.

El passat dissabte 30 d'agost de 2014 finalitzà el Voluntariat Ambiental de Prevenció d'Incendis Forestals a Simat. Els voluntaris han realitzat tasques de prevenció d’incendis forestals, control dels paratges naturals, control d'abocaments incontrolats de fem, així com informar i controlar els horaris de cremes de restes de poda i matolls.

Aquest és el setè any consecutiu que es realitza el voluntariat ambiental a Simat, el qual ha tingut molt bona acollida i acceptació, amb un total de 15 voluntaris, que han rebut un curs bàsic de formació de Prevenció d'Incendis Forestals, tots ells conscients i sensibilitzats del gran risc d'incendi que existeix en les nostres muntanyes durant els mesos d'estiu. Cal recordar que en aquesta zona es produeixen molts incendis, majoritàriament intencionats, durant aquestos mesos.

Segons Xavi Català, responsable de la Secció de Voluntariat Ambiental del Grup Muntanya Valldigna i coordinador del voluntariat de Simat, durant aquest estiu a Simat, s'han respectat de forma destacada les normes que apunta el Pla de Cremes Local, i tot açò, és gràcies als voluntaris que han aconseguit conscienciar a la gent, ja que any rere any han informat els veïns de Simat de les normes a seguir. No s'ha hagut d'avisar ningú d'apagar una crema de rostolls, s'ha respectat l'horari de cremes, etc. Cal agrair als voluntaris la inestimable tasca realitzada i als ciutadans el civisme que han mostrat. Aprofitem per animar a tota la gent de la Valldigna a participar en propers voluntariats.

Des del Grup Muntanya Valldigna valorem de nou la confiança que ha dipositat la corporació local de Simat en nosaltres. A més, anunciem que els voluntaris del GMV seguirem fent tasques de control i vigilància per la Valldigna fins finalitzar l'any. Cal recordar que setembre és un mes en el que es produeixen molts incendis en la nostra comarca.


Xavi Català,
Secció de Voluntariat Ambiental.

Grup Muntanya Valldigna.

FINALITZACIÓ DE LES ACTIVITATS D’ESTIU DE LA MANCOMUNITAT DE LA VALLDIGNA I EL GRUP MUNTANYA VALLDIGNA.

Este cap de setmana amb la pujada al Penyalba, han finalitzat les activitats programades dins el cicle d’activitats que s’han anat realitzant per la Mancomunitat de la Valldigna i el Grup Muntanya Valldigna. Durant els dos mesos d’estiu que han durat estes activitats s'ha visitat els paratges i els llocs mes característics de la Valldigna, el turistes i visitants que durant l’estiu passen amb nosaltres uns dies, han pogut gaudir de rutes paisatgístiques i dels monuments mes emblemàtics de la nostra comarca, tant estimats pels Valldignencs. Els visitants que de tots els racons d'Espanya i d'Europa, han compartit amb nosaltres les nostres costums i com no de la gastronomia dels nostres quatre pobles de la Valldigna: Barx, Benifairó de la Valldigna, Simat de la Valldigna i Tavernes de la Valldigna han segut els protagonistes de totes estes activitats que amb el lema “ CONEIX EL PATRIMONI HISTÒRIC I PAISATGÍSTIC DE LA VALLDIGNA”, es ha dut a conèixer i estar amb nosaltres gaudint de la bellesa paisatgística i monumental de la Valldigna.

         Des de Grup Muntanya Valldigna, volem agrair la seua participació a totes les persones que ens han acompanyat en estes activitats, així com als voluntaris del  GMValldigna, que han fet fàcil la realització de les activitats. Creguem que hem aconseguit amb la nostra col·laboració, el difondre i potenciar turísticament la nostra comarca, així com reforçar els llaços d’unió entre els pobles de la Valldigna. També volen donar les gracies a la Mancomunitat de la Valldigna, per confiar amb nosaltres i a la regidora de Turisme de l’ajuntament de Tavernes de la Valldigna Carmen Canet, com principal difusora d’aquets projecte.

Com entitat Valldignenca que som, es comprometem dins del calendari anual d’activitats del GMValldigna, a realitzant activitats i excursions per a continuar difonent els valors Humans, Paisatgístics i Monumentals de la Valldigna, recorrent els nostres senders i pobles de la comarca.