FINALITZA EL VOLUNTARIAT AMBIENTAL EN LA VALLDIGNA

El Grup Muntanya Valldigna finalitzà aquest passat 23 d'octubre el Voluntariat Ambiental de Prevenció d'Incendis Forestals a Tavernes de la Valldigna. A més de les ajudes de la Conselleria de Governació i Justícia, el GMV ha comptat amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient i la Regidoria d’Agricultura de l’ajuntament de Tavernes de la Valldigna.

Durant el voluntariat des del GMV hem anat informant de tots els incidents, així com de les anomalies que anaven trobant els voluntaris, a través de la Línia Verda, mitjà de comunicació que ha posat a la disposició l'ajuntament de Tavernes en la seua web per que els ciutadans i les entitats puguen denunciar o comunicar incidències en el medi natural al terme municipal. Cal destacar que algunes de les incidències que hem comunicat en aquest mitjà s'han solventat.

Les principals tasques dels voluntaris han sigut de prevenció d’incendis forestals, vigilància i control de paratges naturals i camps agrícoles, control d'abocaments incontrolats de fem, així com informar i controlar els horaris de cremes de restes de poda i matolls.

Des de la Secció de Voluntariat Ambiental del GMValldigna, veiem molt positiu que es torne a fer un voluntariat ambiental a Tavernes. Xavi Català, encarregat d'aquesta secció ha destacat la gran llavor que s'ha realitzat durant aquest any, ja que per primera vegada s'han fet i coordinat els voluntariats de Benifairó, Simat i Tavernes, per tant, s'ha fet una tasca molt important per tal d'evitar qualsevol incendi a tota La Valldigna. Cal agrair als voluntaris l'inestimable tasca realitzada, i des d'esta secció, volem animar a tota la gent de la Valldigna a participar el pròxim any.

Finalment, volem agrair la col·laboració de la Mancomunitat de la Valldigna, ajuntaments de Benifairó, Simat i Tavernes de la Valldigna, per haver confiat amb nosaltres per dur endavant les tasques de coordinació del Voluntariat Ambiental.


El Grup Muntanya Valldigna és una entitat inscrita en Registre Autonòmic d’Associacions de la Comunitat Valenciana com Entitat de Voluntariat, entre els que es trobem el Voluntariat Social, Voluntariat Cultural, Voluntariat Ambiental, Voluntariat Esportiu.