Finalitza el Voluntariat Ambiental de 2013 a Benifairó de la Valldigna

El passat dimarts 8 d'octubre finalitzà el Voluntariat Ambiental de Prevenció d'Incendis Forestals a Benifairó de la Valldigna. Els voluntaris han realitzat tasques de prevenció d’incendis forestals, control dels paratges naturals, control d'abocaments incontrolats de fem, així com informar i controlar els horaris de cremes de restes de poda i matolls.

Aquest és el primer any que es realitza el voluntariat ambiental a Benifairó, el qual ha tingut molt bona acollida i acceptació, amb un total de 10 voluntaris, tots ells conscients i sensibilitzats del gran risc d'incendi que existeix a les nostres muntanyes durant els mesos de setembre i octubre. Han participat voluntaris  diversos en edat i coneixements que han dedicat part del seu temps lliure a realitzar estos treballs de vigilància mediambiental.

Segons Xavi Català, responsable de la Secció de Voluntariat Ambiental del Grup Muntanya Valldigna i coordinador del voluntariat de Benifairó, ens alegra molt que per primera vegada s'haja realitzat aquest voluntariat al terme benifaironer. Setembre i octubre són mesos amb un alt risc d'incendi intencionat a la Valldigna, atenent a les estadístiques. Per tant, s'ha fet una tasca molt important per tal d'evitar qualsevol incendi. Cal agrair als voluntaris la inestimable tasca realitzada i animar a tota la gent de la Valldigna a participar en propers voluntariats.

Des del Grup Muntanya Valldigna volem agrair la confiança que ha dipositat la corporació local de Benifairó en el grup per portar endavant aquesta activitat tan important per a la preservació del Medi Natural al Terme Municipal de Benifairó de la Valldigna. I, d'altra banda, anunciem que els voluntaris del GMV seguirem fent tasques de control i vigilància per la Valldigna al llarg de la tardor.