FINALITZA EL VOLUNTARIAT AMBIENTAL DE PREVENCIÓ D'INCENDIS FORESTALS DE 2013 A SIMAT DE LA VALLDIGNA.

El passat dissabte 31 d'agost de 2013 finalitzà el Voluntariat Ambiental de Prevenció d'Incendis Forestals a Simat de la Valldigna. Els voluntaris han realitzat tasques de prevenció d’incendis forestals, control dels paratges naturals, control d'abocaments incontrolats de fem, així com informar i controlar els horaris de cremes de restes de poda i matolls.

Aquest és el sisè any consecutiu que es realitza el voluntariat ambiental a Simat, el qual ha tingut molt bona acollida i acceptació, amb un total de 15 voluntaris, tots ells conscients i sensibilitzats del gran risc d'incendi que existeix en les nostres muntanyes durant els mesos d'estiu. Cal recordar que en aquesta zona es produeixen molts incendis, majoritàriament intencionats, durant aquestos mesos.

Aquest any cal destacar la intervenció dels voluntaris en un incendi intencionat al Barranc de la Font d'Agost on els 5 voluntaris ubicats en aquest punt de vigilància van actuar ràpidament per poder evitar la crema del barranc que haguera pogut afectar a les muntanyes dels voltants. Es va comunicar a les autoritats corresponents tot l'ocorregut i després de inspeccionar la zona es va determinar la intencionalitat.
Segons Xavi Català, responsable de la Secció de Voluntariat Ambiental del Grup Muntanya Valldigna i coordinador del voluntariat de Simat de la Valldigna, durant aquest estiu a Simat, s'ha realitzat una tasca molt important, la qual ha evitat mals majors. Cal agrair els voluntaris la inestimable tasca realitzada i animar a tota la gent de la Valldigna a participar en propers voluntariats.

Des del Grup Muntanya Valldigna volem agrair la confiança que ha dipositat la corporació local de Simat de la Valldigna en el Grup per portar endavant aquesta activitat tan important per a la preservació del Medi Natural al Terme Municipal de Simat. I per altra part, anunciem que els voluntaris del GMV seguirem fent tasques de control i vigilància per la Valldigna fins finalitzar l'any. Cal recordar que setembre és un mes en el que es produeixen molts incendis en la nostra comarca.


Secció de Voluntariat Ambiental.
Grup Muntanya Valldigna.