FINALITZA AMB ÈXIT LA III EDICIÓ DE LA NETEJA DEL RIU VACA

El Grup Muntanya Valldigna, va celebrar el passat dissabte 7 de setembre la tercera edició de la neteja del Riu Vaca, des del seu naixement “els Brolls” a Simat fins la desembocadura a Xeraco.

A les 8h els participants es dirigien als punts de concentració, la porta del Monestir de Santa Maria de la Valldigna, a Simat, i l'Assut, a Tavernes. Abans de començar l'activitat es va fer entrega d'una samarreta commemorativa a cada participant i es donà una xicoteta explicació de l'activitat a realitzar.

A les 8:30h començava la neteja del riu. A les 10:30h ja s'havien tret multitud d'escombraries i els participants decidiren esmorzar. A les 11:00h va continuar la neteja del riu fins arribar a l'Illeta del Tol·lo.

L'activitat finalitzava a les 13:30h. Es van poder traure del riu unes 40 bosses de fem amb llaunes, plàstics, paper i vidre i, també, una roda de cotxe, una de camió, ferralla, una botella de butà, etc.

És el tercer any que s’ha realitzat el programa de voluntariat ambiental de la neteja del Riu Vaca. S'han aconseguit traure del riu uns 1.000 quilos de fem. Cal destacar que cada any s'està reduint la quantitat de fem al riu, cosa que agraïm i que mostra la progressiva sensibilització de la ciutadania sobre aquest medi.

Des del Grup Muntanya Valldigna, volem agrair la col·laboració dels ajuntaments de Simat, Benifairó i Tavernes de la Valldigna, així com també de les entitats i empreses com, Tenda d’Animals Exòtica, JYS’VINS, la Bastida Refugi-Alberg, Casa de la Taronja i Taller d'electricitat i mecànica Salvador Vercher. I, com no, volem agrair especialment a tots els voluntaris i voluntàries el fet d’haver participat i ajudat a millorar el nostre territori.
  

Xavier Català i Verdú.
Secció de Voluntariat Ambiental.

Grup Muntanya Valldigna.