I JORNADA SOBRE BIODIVERSITAT AGRÀRIA I MERCATS DE PROXIMITAT A TAVERNES DE LA VALLDIGNA

El Grup Muntanya Valldigna amb la col·laboració de la Regidoria d'Agricultura de l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna i el col·lectiu Llavors d'Ací va organitzar el passat dia 1 de juny unes xarrades i un taller d'intercanvi de llavors al municipi de Tavernes de la Valldigna. Es tractava de mostrar als llauradors de la Valldigna i el públic en general, les diferents alternatives de futur existents en matèria d'agricultura.

Seguint amb la programació de l'activitat el dissabte 1 de juny a les 10 hores començava la jornada amb una xarrada sobre la importància de la Biodiversitat Agrària i l'Agricultura Ecològica, al Saló de Plens de l'Ajuntament de Tavernes on intervengué, Alberto Llopis, membre del col·lectiu Llavors d'Ací, enginyer agrícola, formador i assessor en agricultura ecològica.

En acabar la xarrada començava l'intercanvi de llavors tradicionals a la plaça de l'Ajuntament on llauradors, col·lectius i públic en general van poder intercanviar les seues llavors.

Després d'un descans, a les 17:00 començava la segona xarrada on Dani Martínez, productor ecològic i membre de Llavors d'Ací, parlava dels mercats de proximitat i grups de consum com alternativa a l'actual sistema de comercialització agrària. A continuació, es va encetar un col·loqui on participaren els col·lectius Grup de Consum Verdolaga de Tavernes i Xarxa de Consum Gandia, a més de productors ecològics i els assistents a la sala.

Des del Grup Muntanya Valldigna, volem mostrar la nostra satisfacció per l'èxit de participació en la jornada del dissabte i agrair la col·laboració de la Regidoria d'Agricultura de Tavernes de la Valldigna, a més dels col·lectius Llavors d'Ací, Grup de Consum Verdolaga i Xarxa de Consum Gandia. I també, als productors ecològics; Enrique Martínez, Cento Borrull i Dani Martínez que van aportar el seu gra de sorra per a completar una gran jornada sobre agricultura.

Esperem que se celebren més activitats com aquesta en un futur pròxim, per donar més passes endavant per intentar aportar idees i alternatives noves per al futur de les nostres terres i l'economia de la nostra vall, La Valldigna.