EL GRUP MUNTANYA VALLDIGNA CONTINUA AMB LES RUTES SENDERISTES A LA VALLDIGNA




El passat dissabte, 20 d'abril el Grup Muntanya Valldigna amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Simat, va realitzar una volta circular: Simat – Barranc de l'Escudella – Foies – Castell de la Reina Mora - Simat.

A les 8:00h del matí començava l'excursió programada. Els participants eixiren des de la porta del Monestir de Santa Maria de la Valldigna cap al Barranc de l'Escudella. Durant el trajecte van passar per la Mesquita de la Xara, monument emblemàtic de Simat que data del segle XV i que fou construïda per a donar un lloc de pregària als musulmans que vivien després dels assentaments cristians de la Valldigna. Després, continuaren cap a la Font de l'Escudella, a mig camí del barranc. A les 10:00h paraven a esmorzar en les Foies, més concretament al Pla de Cucons, per després continuar cap a l'antena on s'agafa el sender que baixa al Castell de la Reina Mora, també conegut com el Castell de Marinyén que data del segle XI. Aquest sender ens dóna una visió paisatgística de gran bellesa de tota la Valldigna i mar endins. Al finalitzar el sender agafaren el Camí de la Fontarda i continuaren fins arribar al Monestir de Santa Maria de la Valldigna, lloc d'eixida de la ruta.

Els participants van gaudir d'un dia especial, amb un oratge esplèndid, on van poder estar en contacte amb la natura, la cultura i la història de la Valldigna.

Des del Grup Muntanya Valldigna seguirem mostrant a tota la gent de la Valldigna i els turistes que ens visiten les meravelles de la comarca “La Valldigna”.