ÈXIT DE PARTICIPACIÓ EN LA RUTA ORGANITZADA PEL GMV EN COMMEMORACIÓ DEL DIA DE LA VALLDIGNA

El passat dissabte 9 de març, el Grup Muntanya Valldigna amb la col•laboració de la Mancomunitat de la Valldigna, va realitzar una volta circular per a commemorar el Dia de la Valldigna: Simat – Cova Patricio – Barranc de les Cases – Barx – Font del Cirer - Simat. Aquestes sendes ens ofereixen una excel•lent visió de la Valldigna, amb belles perspectives del paisatge i coneixements de la història dels nostres avantpassats.

A les 8:30h del matí començava l'excursió programada des de la porta del Monestir de Santa Maria de la Valldigna cap a la muntanya de l'Om on els participants s'enfilaven cap a la Cova Patricio pel sender nou que ix a l'esquerra de la muntanya del Toro. Aquest sender ens dóna una visió paisatgística de gran bellesa de tota la Valldigna. Una vegada arribaren a la cova creuaren el Barranc Fondo i continuaren avant fins enllaçar amb la senda del Barranc de les Cases, antic Camí de Simat a Pinet, utilitzat per la gent de Simat per a treballar en la producció de calç i que, també, va servir de lloc de pas estratègic per a comercialitzar amb el gel de les neveres de Barx, entre altres coses. Seguiren cap amunt fins arribar al Càmping de la Falaguera on esmorzaren. Després d'esmorzar, continuaren la marxa cap a Barx, i a continuació, arribaren a la Font del Cirer, ubicada a l'ombria de la muntanya del Pic de les Àguiles on podem trobar una micro-reserva, i que va servir per a abastir d'aigua el Monestir, i també, per a regar els camps de Simat. Des d'allí, baixaren per la Senda dels Burros, on podem trobar les restes d'el canal i els aqüeductes, molt ben conservats, que canalitzaven l'aigua. I finalment, arribaven al punt de partida, la porta del Monestir. En acabar la ruta els participants van poder passejar per la fira i visitar el Monestir abans d'anar-se'n a casa.

Els participants van gaudir d'un dia especial, amb un oratge esplèndid, on van poder estar en contacte amb la natura, la cultura i la història del present i del passat de la Comarca “La Valldigna” i dels actes festius del Dia de la Valldigna.

Des del Grup Muntanya Valldigna ens comprometem a seguir mostrant a tota la família muntanyenca la nostra Vall, que tot hi ha que dir, sempre deixa un bon sabor de boca a tots els visitants.