EL GRUP MUNTANYA VALLDIGNA HA CELEBRAT EN LA LOCALITAT DE BENIFAIRÓ DE LA VALLDIGNA EL CAMPAMENT TERRITORIAL DE VALÈNCIA

 Durant els dies 16 i 17 de març s'ha celebrat en la Valldigna el campament territorial de València, activitat inclosa dins del calendari oficial de la Federació d’Esports de Muntanya i escalada de la Comunitat Valenciana i que comptava amb la col•laboració de l'Ajuntament de Benifairó de la Valldigna i de la Mancomunitat de la Valldigna. Més de 250 muntanyencs federats de 35 Clubs de tot el País Valencià van poder gaudir de les diferents activitats organitzades per a aquests dos dies, així com de la història i els paisatges de la Valldigna.

Les activitats van començar el dissabte dia 16 amb una excursió al Castell de la Reina Mora. Després de dinar férem una visita guiada al Monestir de Valldigna, on els prop de 60 participants van poder contemplar la majestuositat del recinte monacal. Seguidament feren un passeig per Simat de la Valldigna. A la nit es van projectar audiovisuals de la història i els paisatges de la Valldigna i de les activitats federatives que s'estan realitzant.

El diumenge els excursionistes van poder gaudir dels senders i paisatges de la Valldigna, amb una excursió al Pla de la Sangonera i del Barber (PR-CV38), pujant per l'antiga senda dels Amoladors, una de les senderes més emblemàtiques i històriques de tot el País Valencià: més de 3 km de sender que serpentegen per tot el barranc de la Penya Roja, construïda amb la vella tècnica mil•lenària de la pedra en sec. Els excursionistes van arribar a la font de la Sangonera, on estava previst l'esmorzar. Després continuaren fins a la font del Barber i davallarenfins al campament, situat a la zona recreativa del dipòsit de Benifairó de la Valldigna

El lliurament de trofeus i recordatoris va estar a càrrec del regidor de l'ajuntament de Benifarió de la Valldigna, Marc Vercher, Xavi Català del GMValldigna, Paco Sales i Antonio González membres de la FEMECV, que agraïren a l'assistència als participants vinguts de tot els racons del nostre territori i van procedir a la lliurar dels trofeus; els guardonats van ser els següents participants:

Participants de major edat femenina:
1 Emilia García Batxiller del Centri Excursionista de Xàtiva.
2 M. Angeles Coloma i Sanchis, Centre Exc. Amics dels Muntanyes d'Ibi.
3 Emparo García Ballester, Centre Excursionista de Xàtiva.

Participants de major edat masculina:
1 Antonio Arlandis Castelló, Corre Sendes de Xeresa.
2 Jose Cloquell Vidal, Agrupació Muntanyista de Vilallonga.
3 Carlos Sanchez Almoguera, Centre Excursionista de Xàtiva.

Participants més joves femenins:
1 Nuria Ubeda Marti, Club Atletisme Quatretonda.
2 Mar Gozalez Gómez, GMValldigna.
3 Ramona Ruano Torres, Centri Excursionista Villena.

Participants mes joves masculins:
1 Pau Cucarella Mas, del GMValldigna.
2 David Segui Sanchis, Grup Muntanya Penya el Frare.
3 Elies Perez Navarro, Grup *Muntanya Penya el Frare, Callosa d'en Sarrià.

Als clubs amb major participació de federats:
1 Grup Muntanya Penya el Frare de Callosa d'en Sarrià.
2 Centri Excursionista de Villena.
3 Centri Excursionista de Paterna.

Del Grup Muntanya Valldigna volem agrair a totes les persones i col•laboradors que han fet possible la realització d’aquesta activitat federativa. A més, seguim amb el compromís adquirit amb l’ajuntament de Benifairó de la Valldigna, en aquest cas, i amb la resta de pobles i ciutadans de tota la Valldigna, amb fi de difondre els valors turístics, monumentals, ambientals i paisatgístic de la Valldigna.