EL GM VALLDIGNA REFORESTA LA MUNTANYA DEL TORO EN COMMEMORACIÓ DEL DIA DE L'ARBRE

D’acord amb la programació, a les nou del matí eixiren de la plaça de l'Ajuntament de Simat persones compromeses amb el medi ambient amb la intenció de participar en la reforestació de la muntanya del Toro de Simat. Cal recordar que la muntanya del Toro va patir un incendi el setembre de 2010.

Al peu de la muntanya del Toro, Xavi Català, Tècnic Gestor de Medi Ambient i coordinador de la Secció de Voluntariat Ambiental del GMV, va explicar el procés de plantació dels arbres als participants, i després, s'enfilaren muntanya amunt fins la zona a reforestar. Es van fer dos grups; un es dirigia a la falda del Toro per la senda que condueix a la Cova Patricio, zona on es van plantar uns 80 exemplars, i l'altre grup de gent més adulta va pujar al Pla del Toro, dalt la Cova Pallars on van plantar uns 300 exemplars. Una vegada els participants arribaren a les respectives zones a reforestar esmorzaren, i en acabar, iniciaren la reforestació.

A les 12:30 hores, s'havien plantat uns 380 arbres entre pins, carrasques i roures valencians, i els participants, tornaren cap a la zona d'eixida, la plaça de l'ajuntament de Simat.

Des d'allí, es va anar a l'alberg Casa de la Bastida on estava prevista una calçotada per a dinar. En acabar el dinar es va continuar fent tertúlia fins a les 5 de la vesprada, hora de finalització de l'activitat.

Des del Grup Muntanya Valldigna volem agrair la participació desinteressada de persones i associacions, com també, la col•laboració de la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de C.V. i de l'ajuntament de Simat de la Valldigna, i animem a tots i totes a seguir col•laborant en aquest tipus d'activitats mediambientals.

Xavi Català i Verdú
Secció de Voluntariat Ambiental
Grup Muntanya Valldigna.