ACTIVITATS DEL CAP DE SETMANA DEL GMVALLDIGNA.


Activitats que han contat amb la col•laboració del GMValdigna.

El dissabte 9 de febrer, unes 200 persones van realitzar una replantada d’arbres que estava oberta a tots els veïns que hi vulguem participar, organitzada per les regidories de Medi Ambient i d’Esports de l’ajuntament de Tavernes de la Valldigna, una activitat per a repoblar les nostres muntanyes amb la col•laboració d’altres entitats i empreses col•laboradores, com ara el Centre Excursionista Tavernes de la Valldigna, Creu Roja, Protecció Civil, Policia Local, Tecniverd i Plantanova. Va començar a les 9:30 hores des del poliesportiu. Tot seguit es desplaçarem a les zones incendiades al estiu de 2012 del Cambro i a zona del la Fonteta de la Mina, l’activitat va contar amb la participació de la regidora de Medi Ambient Vanessa Martí i el Regidor d’Esports Josep Llacer. Desprès de la replantada es va tornar al poliesportiu sobre a les 13 hores.

El diumenge dia 10 de Febrer en commemoració del dia de l’arbre unes 100 persones realitzarem una replantació de arbres a la zona del barranc de la Palomara, organitzat per la regidoria de Medi Ambient de l’ajuntament de Simat de la Valldigna, una zona que va patir els incendis de setembre de 2010.

L’activitat va començar a les 9.30 del mati des de la porta de l’ajuntament simater i es desplaçarem al barranc de la Palomara on estava prevista començar la replantació, l’ajuntament havia previs entrepans i begudes per a tots els participants abans de començar l’activitat. Es varen plantar uns 250 pins i 200 carrasques. Va contar amb la participació d’alcalde Sebastià Mahiques i el regidor de Medi Ambient Rafael Cabanilles, l’activitat va finalitzar a les 13.00 hores.


II Travessia per muntanya de la Valldigna a la Vall d’Albaida, este cap de setmana també s’ha organitzar per part del GMValldigna, una travessia per muntanya, l’activitat muntanyera va començar el passat dissabte a les 8.30 des de les portes del Monestir de Valldigna a Simat de la Valldigna, camí dels Burros - Barx - Barranc de Manesa - pista forestal a Pinet - Cava de la Falaguera – fins al refugi, la Bastida (21.3 Km), on els participants dinaren. Per la nit gaudiren de projeccions d’activitats així com d’una tertúlia muntanyera. El diumenge férem una excursió al emblemàtic barranc dels conills i la seua cava (7.5 Km). Per a dinar es va preparar calçols amb salsa romesco i carn amb embotit. L’activitat finalitzava amb la tornada, una excursió per la pista forestal fins al Pla de Corrals (5 Km).