EL GMVALLDIGNA INFORMA DELS ABOCAMENTS AL BARRANC DE L'ULL DEL BOU AL CAMBRO

Des de la Secció de Voluntariat Ambiental del GMValldigna vam denunciar el passat 8 d'agost els abocaments incontrolats de fem a la zona de l'Ull del Bou, en la partida del Cambro al terme de Tavernes de la Valldigna. A dia de hui, el Barranc de l'Ull del Bou està en tant mal estat o pitjor que en agost.

Des del Voluntariat Ambiental del GMV s'està vigilant i controlant l'abocament incontrolat de fem en la comarca, amb especial interés en les zones més emblemàtiques, a més, de comprovar l'estat de les zones d'esbarjo on la gent de la Valldigna gaudeix de la natura.

Durant les tasques de vigilància d'aquest estiu passat i fins el més d'octubre s'han detectat diversos abocaments de deixalles en diferents zones. En alguns llocs s'ha actuat des del voluntariat, i també, des de l'ajuntament de Tavernes, cosa que agraïm, però l'estat en el que es troba el Barranc de l'Ull del Bou a la partida del Cambro on podem trobar: productes fitosanitaris, bosses, pots de plàstic, restes d'animals morts, etc, és inadmissible.

Des del Grup Muntanya Valldigna demanem a l'administració que actue davant aquest tipus d'agressions al medi posant les mesures necessàries per a preservar les muntanyes netes, alhora que s'intensifique la vigilància rural per a detindre o denunciar les persones que fan mal al nostre territori. A més, demanem que es pose en contacte amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, encarregada de la gestió de rius i barrancs, per a que netege el barranc el més prompte possible.

Des del GMValldigna, per altra part, volem felicitar a l'ajuntament de Tavernes de la Valldigna per haver aconseguit que la CHX haja actuat al Riu vaca en la neteja de canyes, evitant així, els possibles taponaments per les pluges torrencials.

Xavier Català i Verdú.
Secció de Voluntariat Ambiental.
Grup Muntanya Valldigna.