FINALITZA AMB ÈXIT LA II EDICIÓ DE LA NETEJA DEL RIU VACA


El Grup Muntanya Valldigna, va celebrar el passat dissabte 22 de setembre la segona jornada de la segona edició de la neteja del Riu Vaca, des del Molí del Pla, fins a l'Illeta del Tol•lo.

A les 8h els participants es dirigien cap a l'Assut de Tavernes. Abans de començar l'activitat es va fer entrega d'una samarreta commemorativa a cada participant. Xavi Català, Tècnic Gestor de Medi Ambient i encarregat de la secció de voluntariat ambiental del Grup Muntanya Valldigna, va fer una xicoteta explicació de l'activitat a realitzar.
A les 8:30h començava la neteja del riu. A les 10:30h ja s'havien tret de l'Assut multitud d'escombraries i els participants decidiren esmorzar. A les 11:00h va continuar la neteja del riu fins arribar a l'Illeta del Tol•lo.

L'activitat finalitzava a les 13:30h. Es van poder traure del riu 60 bosses de fem amb llaunes, plàstics, paper i vidre i, també, un carro de supermercat, ferralla, dos botelles de butà, una senyalització de l'Ecoparc, una tanca, rodes de cotxe, una trapa, etc.

És el segon any que s’ha realitzat el programa de voluntariat ambiental de la neteja del Riu Vaca, dividit en dos jornades: l'1 i 22 de setembre. Ha tingut molt bona acollida i acceptació amb un total de 40 voluntaris, tots ells conscients i sensibilitzats amb la natura que han aconseguit traure del riu uns 1.600 quilos de fem. Cal destacar que aquest any hem entrat a formar part de la campanya “Mans al Riu” que organitza la Fundació LIMNE on es coordina la neteja dels rius en poblacions de tota la Comunitat Valenciana, i a la que s'han adherit també altres comunitats de l'Estat Espanyol.

Des del Grup Muntanya Valldigna, volem agrair la col•laboració dels ajuntaments de Simat, Benifairó i Tavernes de la Valldigna, així com també de les entitats i empreses com els Amics del Buscarró, Tenda d’Animals Exòtica, JYS’VINS, la Bastida Refugi-Alberg i BANKIA. I, com no, volem agrair especialment a tots els voluntaris i voluntàries el fet d’haver participat i ajudat a millorar el nostre territori.


Xavier Català i Verdú.
Secció de Voluntariat Ambiental.
Grup Muntanya Valldigna.