ABOCAMENTS DE FEM AL BARRANC DE L'ULL DEL BOU AL CAMBRO.

Des de la Secció de Voluntariat Ambiental del GMValldigna denunciem els abocaments incontrolats de fem que s'han produït a la zona del barranc de l'Ull del Bou, en la partida del Cambro al terme de Tavernes de la Valldigna.

Des de l'incendi que es va produir en la falda de la muntanya de les Creus el passat juliol, el Grup Muntanya Valldigna està realitzant dins de les nostres possibilitats diverses jornades de vigilància de prevenció d’incendis forestals per tota la Valldigna. Al mateix temps, s'està controlant l'abocament incontrolat de fem en la comarca, amb especial interés en les zones més emblemàtiques, a més, de comprovar l'estat de les zones d'esbarjo on la gent de la Valldigna gaudeix de la natura.

Durant les tasques de vigilància s’han detectat diversos abocaments de deixalles en diferents zones, encara que ens ha sorprés l'estat en el que es troba el barranc de l'Ull del Bou, encreuament amb el camí del Cambro on podem trobar: productes fitosanitaris, bosses, pots de plàstic, restes d'animals morts, etc.

Des del Grup Muntanya Valldigna demanem a l'administració corresponent que actue davant aquest tipus d'agressions al medi posant les mesures necessaries per a preservar les muntanyes netes, alhora que s'intensifique la vigilància rural per a buscar de detindre o denunciar  les persones que fan mal al nostre territori.

Des del GMValldigna seguirem denunciant les agressions que pateix la natura.


Xavier Català i Verdú.
Secció de Voluntariat Ambiental.