VÍDEO 12 PUJADA NOCTURNA AL MONDÚVER



Muntatge: J. Vte. Sancho Delfa (GMV)
Música: Vicent Savall

Èxit de participació del GMV en la XII Pujada Nocturna al Mondúver

Multitud de persones participaren amb el Grup Muntanya Valldigna en la XII Pujada Nocturna al Mondúver organitzada pel Grup Amics de la Natura de Marxuquera.

El dissabte passat el Grup Muntanya Valldigna va col•laborar amb els Amics de la Natura de Marxuquera en la XII Pujada Nocturna al Mondúver. La marxa va començar a les 20h de la vesprada des de la porta del Monestir de Santa Maria de la Valldigna de Simat on els participants van acudir des de diferents poblacions amb els cotxes. Després, s'enfilaven cap a la Font Nova de les Foies on coincidiren amb altra gent que acudia a la marxa. Des d'allí començava la ruta, a les 20:30h, cap al Cim del Mondúver. Durant la caminada van visitar el Forat de la Drova, fenomen de la natura de gran bellesa. Una vegada allí, continuaren cap al Cim del Mondúver. A les 22:00h arribaven a l'avituallament on es feia entrega: d'aigua, refrescs, cacau, olives casolanes, etc. que servia de complement per a sopar. Des del Cim i a la llum de la lluna, es podien contemplar multitud de poblacions i muntanyes veïnes i de més llunyanes, unes vistes esplèndides. Estigueren xerrant i gaudint de diversos castells de focs d'artifici provinents de pobles en festes dels voltants fins a la matinada.

A les 00:00h Vicent Alonso, President del Grup Amics de la Natura de Marxuquera es disposava a presentar a les persones encarregades de llegir diferents manifestos en defensa de la natura, que enguany anaven a càrrec de: Joan Maronda, cap de Comarca Forestal i Salva Sanchis membre de la Plataforma Pels Pobles de la Safor. L'acte va finalitzar amb l'actuació musical de Vicent Savall. Finalitzat l'acte els participants baixaven cap al lloc d'eixida de l'activitat, La Font Nova de les Foies.

Durant el tram de pujada va fer un temps calorós fins arribar al Cim, que al baixar va millorar bastant. Va ser un dia en el que tothom va gaudir del paisatge, les muntanyes i les relacions socials entre muntanyers de tot arreu.

Xavi Català,
Grup Muntanya Valldigna.