EL GRUP MUNTANYA VALLDIGNA PREPARA UNA EXPEDICIÓ AL NEPAL.


Membres del Grup Muntanya Valldigna, preparen una expedició al Nepal per al mes d’octubre de 2012, els muntanyencs tenen previst realitzar un trekking, per uns paratges de gran bellesa que ens portarà a través de poblats Tamang, posseïdors de una particular cultura i tradicions. Travessarem densos boscos apreciant la flora i fauna de l'Himàlaia passant per imponents pics nevats.
L’expedició recorrerà l’agosta vall del Langtang, que ja al sud de la frontera amb Tibet i a només 100 km de Kàtmandu, tancat per la serralada de l'Himàlaia pel nord i una cadena muntanyosa de pics nevats pel sud, marc ideal que ens ofereix unes rutes perfectes per al trekking i el muntanyisme, permetent-nos aconseguir una altura de fins al 5.000 metres, en pocs dies per a una molt bona aclimatació.

El seu atractiu també radica en els interessants poblats de la vall, habitats majoritàriament per ètnies Tamangs i pels xerpes. Els Tamangs representen només el 4% de la població nepalesa, històricament discriminats, practiquen una forma de budisme tibetà i parlen una llengua sinotibetana, que hui només la parlen poques persones en tot el món. A més de conèixer el peculiar estil de vida i tradicions dels Tamangs, gaudirem caminant enmig de densos boscos amb una bonica flora i fauna de l'Himàlaia, podrem observar pandes rojos, porcs senglars, mones i óssos negres.

Tindrem una oportunitat sense igual d’explorar poblats i monestirs, visitar impressionants glaceres i d’intentar ascendir alguns dels més alts pics d’esta regió: el Langtang Lirung (7.246 m), el Gangcheepo (5.846m) i Lakpa Dorje (6.966 m).