MEMBRES DEL GMVALLDIGNA I DE LA FEMECV PARTICIPEN EN L’XI DIA NACIONAL DEL SENDERISTA DE LA FEDME.

Del 28 d’abril a l'1 de maig s’ha celebrat l'XI DIA NACIONAL DEL SENDERISTA de la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada, en les poblacions Aragoneses de Riglos, Loarre i Anies, organitzat pel Club Peña Guara d'Osca.

A esta activitat federativa a nivell de tot el territori nacional, han assistit els vocals de la FEMECV, Jesús Moreno del Centre Excursionista Rotova SEMAN, Socorro de Rescat en Muntanya i Refugis i Paco Sales del Grup Muntanya Valldigna, activador del Senderista.

El diumenge 29 d’abril es va realitzar l'ACTIVITAT CENTRAL, que va comptar amb la programació de dos activitats de les sis previstes per a eixe dia, per les serres de Riglos, Loarre i Anies per on discorrien les excursions. A pesar de les males condicions climatològiques l’activitat va comptar amb la participació d’uns 300 senderistes vinguts de tots els racons de la geogràfica espanyola. L’activitat finalitzava al migdia, amb un dinar de germanor i l'acte protocol•lari en el pavelló poliesportiu de la població de la Vila d'Ayerbe. En l'acte estigueren presents: el President de la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada, Joan Garrigos, l'Alcalde de la localitat Carlos Marco i el president del Club de Muntanyencs de Tenerife José Carlos Bravo, que va invitar a tots els presents i als muntanyencs de tota Espanya, a la pròxima edició que se celebrarà el pont de l'1 de maig del 2013 a la seua illa.

Cal destacar la bona organització del Club Peña Guara, ja que totes les activitats es van caracteritzar per les males condicions i el mal temps, la pluja acompanyà a tots els muntanyencs durant tots els dies. Es van haver de canviar i variar alguns dels recorreguts de les marxes pel mal estat del terreny, cosa que l’organització va saber coordinar perfectament. Es va donar informació als participants de les rutes muntanyenques i les visites al patrimoni històrico-artístic de la zona de Riglos, Loarre i Anies, amb rutes alternatives.