I CURS D'HERBEROS

Al refugi la Bastida, al bell mig de la Serra Grossa, hem trobat el marc ideal per a fer un curs d'herberos, aquestos licors que ens agraden tant i que són una part imprescindible de la nostra gastronomia, cultura i etnologia.

Hem organitzat l'activitat per gust de promoure aquestos sabers, compartir-los i gaudir-ne, ja que són un ingredient principal de les nostres festes.

A cada poble hi ha un herbero, reflex de les herbes que s'hi troben, i hem decidit començar pel poble més famós: Bocairent, des d'on vindran Quim Puerto i uns companys amb experiència i llegat cultural generacional en el tema, que ens explicaran els procediments i truquets per a què isca bo, garantit! A més, Roger Cremades ens farà una introducció de les plantes a utilitzar i els seus aspectes culturals, divulgant l'obra de Joan Pellicer, entre d'altres.

Programació:

DISSABTE 16 DE JUNY
10.30 Trobada al pàrquing del Pla de Corrals (entre Simat de la Valldigna i Barxeta), sortida a peu cap al refugi (hi ha un 4x4 per si algú té dificultats, que també durà les motxilles de tothom qui ho desitge), 1 hora a peu.
12:00.- Xarrada explicativa de les plantes que es posen als herberos.
14:00.- Dinar. Posteriorment estoneta per al relax i gaudir del refugi i la seua tranquil·litat.
17:00.- Excursió per a buscar les plantes.
19:30.- Xarrada sobre com fer herbero: tradicions i trucs.
21:30.- Sopar.
22:30.- Tast d'herberos!

DIUMENGE 17 DE JUNY
09:00.- Segona excursió per trobar les plantes que ens falten.
11:30.- Taller: Com fem l'herbero?
14:00.- Dinar. Posteriorment estona de relax.
16:00.- Tornada cap al Pla de Corrals (pàrquing).

Qui vulga es podrà quedar tota la vesprada a gaudir de la tranquil·litat i la pau de l'espai i el seu entorn, anar a fer més herbetes per allí...

El preu (35€) inclou: 4 menjars (dos dinars, un esmorzar i un sopar), dormir al refugi (cal dur sac), ampolla, alcohol i herbes, xarrades sobre les plantes i sobre com fer herberos, 2 excursions per a trobar les plantes i el taller on farem l'herbero.
Inscripcions: grupmv@gmail.com
http://refugialberglabastida.blogspot.com/ ENTREU A VORE-HO!
Telèfon de contacte: 685633185
Bankia CCC: 2077 0168 18 3100799849. Data límit inscripció 8 de juny. Places limitades, 20