EL GMVALLDIGNA DENUNCIA I CONSIDERA UN DELICTE ELS SENYALS SERRATS A SIMAT I BENIFAIRÓ DE LA VALLDIGNA

Des del GMValldigna volem denunciar els actes de vandalisme que han patit les senyalitzacions indicatives de rutes i senders a la zona de l'horta de Simat i Benifairó.

Cal preguntar que hi ha darrere d'aquests actes vandàlics i delictius, ja que no és la primera vegada que passa. Està molt clar que els que actuen d'aquesta manera perseguixen l'objectiu de danyar la Valldigna, la seua imatge i el seu desenvolupament turístic. Esta senyalització tenia com a objectiu d'una banda, senyalitzar uns camins per afavorir el recorregut de les rutes i col•laborar a que els senderistes no caminen per fora de les mateixes, i en segon lloc, donar més importància a la nostra natura i el nostre entorn ecològic i els nostres paisatges com els principals valors del nostre territori, contribuint així a atraure visitants per afavorir el desenvolupament turístic i, per tant econòmic de la Valldigna. Per la qual cosa, els que realitzen aquests actes delictius estan ajudant a que la Valldigna no tire endavant, que potser és aquest el principal objectiu dels qui fan aquests actes vandàlics i delictius.

En conclusió, la persona o persones involucrades en aquest delicte ecològic o pateixen algun tipus de malaltia o són uns delinqüents. El fet de serrar multitud de senyals interpretatius de senders es considera un atac a la integritat del medi i al futur del turisme rural de la zona.

Esperem i demanem que les administracions corresponents es posen mans a l'obra i reposen els senyals el més prompte possible, a l'hora que s'intensifique la vigilància rural per a buscar de detindre el o els delinqüents que han provocat aquest delicte ecològic.

Des del GMValldigna sempre defensarem el nostre territori.