L'ERMITA DE SANT LLORENÇ DEL RACÓ JOANA SEGUEIX SENSE LA SEUA CAMPANETA

Hi fa alguns mesos des de GMValldigna, diguérem que passava amb la campaneta de l'ermita de Sant Llorenç, han passat alguns mesos i segueix sense la seua campaneta. Estava situada en la seua espadanya, segons tenim antes pels escrits que hi han la campaneta tènia inscrita una data de 1913, segurament l'any del seu forjat (l’any que ve avera fet 100 anys). Davall d’on estava la campaneta hi ha un rellotge de sol de taulellets ceràmics amb la llegenda 'Sol Lucit Omnibus'. També esta la porta que és recta, emplanxada, i a ella s’accedeix per tres escalons. Sobre l'entrada hi ha un cridaner panell ceràmic amb la imatge del Sant Llorenç.
Segons pareix la campaneta va ser robada durant l'estiu de 2010; al porrat d'eixe any ja no va sonar durant la processó i en els actes de la celebració del porrat de Sant Llorenç. Esta tradicional festa esta molt arrelada a Tavernes de la Valldigna que es celebra el dia 10 d'agost, és una tradició el pujar a l'ermita on es fa una missa al Sant i una processó pels voltants, ja a la vesprada es celebra el tradicional porrat.
Molt ens temem que per enguany si no es remeia a temps, no tindrem campaneta el dia del Porrat de Sant Llorenç un dia on els veïns de Tavernes de la Valldigna, acudeixen massivament a esta festa tan tradicional i antiga.
Cal recordar que esta ermita ha vingut a substituir a la que va haver de ser derrocada fa anys al passar sobre ella l'Autopista del Mediterrani, i que al seu torn s'havia erigit en l’any 1903 a l'abandonar-se l'ermita "vella" de Sant Llorenç de l'Alcudiola, en l’actualitat en restauració.