ÈXIT DE PARTICIPACIÓ EN LA V PUJADA AL BUSCARRÓ I CALÇOTADA.

Al voltant de 300 persones en la cinquena calçotada i pujada al Buscarró celebrada en la zona recreativa del Pla de Corrals de Simat.

El GMValldigna i l'Associació Amics del Buscarró de Quatretonda, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Simat i el Forn Pastisseria Anna, entre altres, han organitzat aquest dissabte 24 de març la V Pujada al Buscarró i Calçotada Popular on més de tres-centes persones van participar en una jornada senderista i gastronòmica, en la zona recreativa del Pla de Corrals a Simat.

A les 8:30 del matí començava l'activitat amb la recepció dels participants, degustació de coca dolça acompanyada de mistela de Quatretonda i herbero de Bocairent i inici de la pujada al Buscarró. Aquest any es van oferir dos rutes alternatives, una de 9 kilòmetres i l'altra de 13,5. En la primera es tractava de pujar al Buscarró discorrent per la pista forestal de Pinet fins a connectar amb la senda que accedeix directament fins al pic del Buscarró de 582 m, i després, baixar pel mateix lloc fins arribar a l'inici de la ruta. La segona marxa consistia en pujar pel mateix lloc fins al cim, i després, continuar ascendint al cim de les Foietes de 630 metres, on els excursionistes van poder gaudir d’unes excel·lents vistes panoràmiques de les comarques de la Valldigna i la Vall d’Albaida amb alguns del principals cims alacantins; el Benicadell, el Moncabrer, etc. Després, baixaven fins a la Cava de la Falaguera i continuaven pel camí de la Serra de Quatretonda fins a la zona recreativa del Pla de Corrals. A les 13 hores els participants arribaven al lloc d'eixida on els esperava una degustació de calçots amb salsa de romesco acompanyat d'una torrada de carn i embotit.

Els participants van poder gaudir d'un dia especial, amb un oratge esplèndid, on van poder estar en contacte amb la natura i degustar calçots, portats des de Tarragona, acompanyats de carn i embotit de Quatretonda.

Des de l'organització volem agrair la col·laboració de ajuntaments i entitats, i en especial dels participants, que es van comportar de forma exemplar.


Xavi Català, Grup Muntanya Valldigna.